Case de pariuri


Casele de pariuri numite si agentii de pariuri sau bookmakeri sunt organizatii individuali care ofera posibilitatea persoanelor interesate de a efectua pariuri pe evenimente sportive cu cote fixe, garantand totodata plati al castigurilor acestora, in schimbul unei comisioane de operare. Pariorii pot efectua pariuri la case de pariuri clasice deplasand la agentii sau pot opta pentru pariuri online, dese ori casele de pariuri clasice deschizand site-uri unde ofera posibilitatea pariurilor prin intermediul internetului.
 
Depinzand de particularitatile legii valabile pentru piata pariurilor, pariurile pot fi legale sau ilegale, in multe tari chiar europene monopolul jocurilor cu noroc fiind detinuta de companii de stat. Daca in Romania sau Marea Britanie pariurile sunt perfect legale atunci in SUA pariurile la agenti particulari sunt considerate ilegale.

Castigul caselor de pariuri!

Casele de pariuri clasice si cele online obtin profituri garantate indiferent de rezultatul final al evenimentelor, provenit din marja de profit al cotelor. Agentiile ajusteaza valoarea cotelor astfel incat sa obtina un profit sigur in cazul in care se pariaza sume relativ egale pe toate selectiile posibile. Casele de pariuri echilibreaza valoarea sumelor pariate prin schimbarea cotelor si prin efectuarea unor pariuri la alte case.

In aceste conditii putem spune ca bookmakerii nu au preferinte in ceeace priveste rezultatul final al fiecarui eveniment chiar daca cate o data asuma riscuri minime, care poate oferii porfituri mai mari. Payout-ul la fiecare bookmaker arata marja de castig cu care opereaza agentia respectiva, aceasta cota fiind una mai mica in cazul caselor de pariuri de calitate.

Casele de pariuri al zilelor noastre.

Chiar daca inca casele de pariuri clasice prin magazinele si agentiile de pariuri sunt liderii pietei, vantul schimbarii bate tot mai tare si in acest domeniu. Cu aparitia internetului si pariurile au intrat intr-o noua era, in care fara efort putem efectua pariuri de acasa in plina siguranta dand doar cateva clickuri la mouse. Daca clientii sunt incantati de noua oportunitate de a paria online, atunci si casele de pariuri profita din plin de acesta, online putund sa ofera servicii cu un cost mult mai mic, reducand dramatic costul cu personalul, astfel putand oferii cote si premii tot mai mari.

Tot mai multe agentii de pariuri de prestigiu si cu istorie in spate incep sa acorda atentie sporita pietei online, avand in vedere ca specialistii se asteapta ca in urmatorii ani importanta acestuia sa creasca cu peste 50% chiar si in Romania. Deasemenea tot mai multi pariori opteaza pentru pariurile online pentru ca acest mod de a paria ofera clientului anonimitate totala si cateva promotii, bonusuri sau premii inaccesibile la agentii clasice. Cu cat ritmul de viata al omului prezent se intensifica cu atat popularitatea pariurilor online va creste, oferind cel mai practic mod pariorilor zilelor noastre.

Daca in tara noastra pariurile la agentii private sunt acceptate de lege fiind considerate acte legale, atunci sunt multe tari unde monopolul jocurilor online este detinata de stat fiind interzis plasarea pariurilor la agentii private sau online. De exemplu in Statele Unite pariurile la agentii sau la case de pariuri online sunt considerate ilegale.

Din fericire pariurile sportive sunt legale si acceptate in Romania, piata fiind regulata prin legea jocurilor. La sfarsitul aniilor 90 casele de pariuri cu capital strain au patruns si in tara noastra, impartind castigurile pietei pana cand loteria nationala prin pariloto a taiat o parte importanta din venituri. In momentul de fata in Romania chiar daca taxele platite de case de pariuri sunt importante, acestia reusesc sa obtina profituri decente, fiind deschise pe teritoriul romaniei peste 500 de agentii si magazine.
 
Vezi si: