Handicap asiatic la fotbal - Pariurile de tip handicap asiatic reprezinta unul dintre cele mai bune si profitabile optiuni de pariere. Pe aceasta pagina vom prezenta tot ce trebuie sa stii despre pariurile de tip handicap asiatic la fotbal.
 
Pariuri cu handicap normal.

La astfel de pariuri la meciul de fotbal unora dintre cele doua echipe i se acorda din start un numar de gol, goluri ca avantaj, astfel echipa adversa, de obicei echipa mai puternica va fi defavorizata. Rezultatul pariului de tip handicap normal este obtinut adaugand avantajul intr-un numar de goluri la rezultatul echipei favorizate. Avantajul acestor pariuri este ca echilibrand sansele de reusita al selectiilor putem obtine pariuri mai atragatoare atat pentru echipa favorizata cat si pentru cea devafovorizata.

Exemplu. Steaua - FC Vaslui - Handicap 0-1, in acest caz Vaslui porneste cu un avantaj de un gol, astfel daca meciul se termina cu scorul de 2-1 pentru Steaua, rezultatul pariului cu handicap va fi de 2-2.        

Pariuri cu handicap asiatic.

Handicap asiatic este un tip de pariu relativ nou, insa oferind cateva avantaje fata de pariurile normale, in scurt timp a devenit foarte popular in randul pariorilor. In cazul acestui tip de pariu se acorda un avantaj de gol unuia dintre echipe insa spre deosebire de pariurile de tip handicap normal rezultatul de egalitate este exclus din optiunea de pariere, avand in vedere ca la egalitate mizele sunt rambursate. Astfel in cazul pariurilor de tip handicap asiatic nu trebuie sa alegem din 3 variante (gazde, egal, oaspeti), ci doar din doua (gazde, oaspeti).

Cele mai populare si des folosite forme ale pariurilor de tip handicap asiatic:

  • Handicap Asiatic 0.5
La acest pariu unul dintre echipe porneste cu un avantaj de 1/2 gol la startul partidei, astfel in optiunea de pariere vom gasi de partea echipei favorizate un +0.5, in timp ce de partea echipei defavorizate un -0.5. Exe. CFR Cluj (-0.5) - FC Brasov (+0.5). La acest pariu de handicap asiatic echipa oaspete incepe meciul cu un avantaj de 0.5 gol, astfel in cazul in care mizam pe prima varianta, castigam doar daca CFR Cluj invinge la orice gol diferenta; iar in cazul in care mizam pe a doua varianta castigam daca meciul se termina la egalitate sau FC Brasov castiga partida.
  • Handicap Asiatic 0
La acest tip de handicap asiatic nici o echipa nu primeste un avantaj, pariul transformand intr-un pariu "egal nici un pariu", unde la rezultatul de egalitate miza este rambursata pariorului.  
  • Handicap Asiatic 1
La acest tip de handicap asiatic unul dintre echipe porneste cu un avantaj de un gol, astfel in optiunea de pariere vom gasi de partea echipei favorizate un +1, in timp ce de partea echipei defavorizate un -1. In cazul in care mizam pe echipa defavorizata, ca sa castigam pariul echipa respectiva trebuie sa castige cu mai mult de un gol, la o victorie de un gol mizele fiind rambursate.  De fapt un pariu de acest tip este un pariu de handicap normal unde la egalitate (dupa acordarea avantajului de un gol) mizele sunt rambursate, egalul fiind exclus din optiunea de pariere.
  • Handicap Asiatic 1.5
La acest tip de handicap asiatic unul dintre echipe porneste cu un avantaj de un gol si jumate, astfel in care mizam pe echipa defavorizata ca sa castigam echipa respectiva trebuie sa castige la doua sau mai multe goluri diferenta, in timp ce mizand pe echipa favorizata vom castiga la un egal, la o victorie al echipei respective sau daca echipa pierde la un gol diferenta.

Handicap Asiatic dublu. La pariuri de tip handicap asiatic dublu pariul respectiv este impartit in doua pariuri, miza pariului fiind impartit in doua parti egale. Exemplu. Dinamo (-0.5, -1) - Rapid (+0.5, +1). La acest exemplu daca alegem prima selectie, atunci vom paria cu jumatatea mizei pe Dinamo cu handicap asiatic -0.5 si cu cealalta jumatate al mizei pe Dinamo cu handicap asiatic -1. Regurile sunt aceeasi ca in cazul pariurilor de tip handica asiatic simplu.
  • Handicap Asiatic dublu 0, 0.5
Acest tip de handicap asiatic dublu mai apare sub forma de AH 0.25. In cazul in care mizam pe echipa defavorizata (0, -0.5)  vom castiga daca echipa va castiga partida, iar la un egal jumatate din miza pariului va fi rambursata. In cazul in care alegem echipa favorizata vom castiga daca echipa castiga meciul, iar la egal jumatate din miza va fi rambursata si vom obtine un castig de o jumatate din miza pariului.
  • Handicap Asiatic dublu 0.5, 1
Acest tip de handicap asiatic dublu mai apare sub forma de AH 0.75. In cazul in care mizam pe echipa defavorizata  vom castiga daca echipa invinge la doua sau mai multe goluri, iar in cazul in care echipa castiga la un gol diferenta jumatate din miza va fi rambursata si vom obtine un castig de o jumatate din miza pariului. In cazul in care mizam pe echipa favorizata vom castiga daca echipa castiga sau face egal, iar in cazul in care pierde la un gol diferenta jumatate din miza va fi returnata pariorului.

Cote avantajoase la pariuri de tip handicap asiatic. Pe langa avantajul faptului ca la pariuri de acest tip trebuie sa alegem din doua variante, putem beneficia de payout-uri mult mai mari decat la pariuri clasice. De obicei o agentie daca ofera la partide de fotbal payout-uri in medie de 93%, la pariuri de tip handicap asiatic ofera payouturi cu 2-3% mai mari, astfel la acest tip de pariu avantajele caselor de pariuri online sunt micsorate. Pa langa acest avantaj la unele case de pariuri online putem paria cu handicap asiatic chiar si live, agentiile de specialitate oferind pariorilor optiuni adaptate desfasurarii evenimentelor.  
 
Vezi si: