Despre case de pariuri sportive online - Pe aceasta pagina iti prezentam rolul caselor de pariuri sportive online si modul in care acestia creaza cotele de pariuri sportive.

Ce este o agentie de pariuri?

Casele de pariuri sport, numite si bookmakers in Marea Britanie, sunt organizatii care accepta pariuri, incaseaza bani pentru diferite selectii la evenimente sportive, divertisment si la final platesc bani, castiguri pentru cei care reusesc sa ghicesca corect rezultatul evenimentului.

Case de pariuri online si offline totdeauna incearca sa tina un echilibru al pariurilor, situatie care garanteaza un profit sigur. Bookmakerii pentru a obtine profit incearca sa ofera cote mai mici decat sansele reale al tuturor probabilitatilor posibile. Daca convertim cotele in sanse (%) vom observa ca suma sanselor depaseste 100%, deci casele de pariuri au creat pariuri supra evaluate. Cu cat aceasta suma este peste 100%, cu atat vor castiga mai mult bookmakerii.

Cotele caselor de pariuri

Ca exemplu sa luam sansele cap - pajura la aruncarea unei monede. La acest exemplu fiecare eveniment are probabilitate de 50%. Sa convertim aceste sanse in cote si sa vedem de unde vin veniturile caselor de pariuri online.

Daca agentii de pariuri sportive ar lucra cu cote absolute, in cazul nostru 2 si 2 si valoarea pariurilor efectuate pe cap si pe pajura ar fi egala, case de pariuri online nu ar mai realiza profit. Sa spunem ca pariorii efectueza pariuri pe cap in valoare de 500 Ron, iar alti pariori pun pe pajura tot 500 Ron. In acest caz agentia de pariuri incaseaza 1000 Ron, dar plateste 1000 Ron castigatorilor, deci nu realizeaza nici un profit.

Casele de pariuri sportive pentru a supra evalua pariul, ofera cote mai mici decat cota absoluta de 2, de exemplu o cota de 1,90 pentru ambele posibilitati. In acest caz agentia incaseaza aceeasi valoare de pariuri, insa in orice situatie plateste doar 900 Ron, realizand un profit de 100 Ron. Daca o agentie sport ofera cote de peste 2 pentru ambele probabilitati, atunci bookmaker-ul respectiv ar avantaja pariorul. In acest caz pariorul efectuand pariuri pe ambele probabilitati ar obtine un profit sigur. Chiar daca nu exista o agentie care sa ofera cote peste cotele absolute, sunt cazuri in care daca comparam cotele oferite la mai multe case de pariuri online sa intalnim cazuri asemanatoare.

Casele de pariuri si crearea cotelor

In aceasta privinta casele de pariuri sportive au o sarcina destul de grea, pentru ca trebuie determine valoarea cotelor cat mai corect, cat mai realist la evenimente sportive cu mai multe posibilitati. Cele mai importante case de pariuri au o echipa intreaga insarcinata cu determinarea cotelor. De exemplu cei care se ocupa de determinarea cotelor oferite la curse de cai, au o gramada de realtii si persoane care ajuta la adunarea tuturor informatiilor care influenteaza sansele. Dupa analiza profunda a tuturor informatiilor aparute trebuie sa determine sansa procentuala al fiecarui posibilitate.

Dupa acest pas urmeaza crearea propriu zisa a cotelor. Cei care determina cotele lucreaza cu o anumita valoare a marginii de profit. In cazul in care compania decide ca vrea sa obtina 10 Euro profit dupa 100 Euro jucat, cei care determina valoarea cotelor supra evalaleaza pariul pana la 110%. Ca sa determina valoarea cotelor, calculeaza valoarea cotelor absolute si in final micsoreaza cu procentajul supra evaluarii pariului.
 
De obicei la pariuri pe internet agentii online lucreaza cu profituri marginale mai mici si cu payout-uri mai mari, avand in vedere ca costurile companiei pe piata online sunt mult mai mici decat in cazul unei agentii de pariuri sportive clasice. 

Case de pariuri si piata pariurilor.

Sunt case de pariuri, de obicei cei nu atat de importanti, care de exemplu la pariuri fotbal ofera cote dupa ce studiaza cotele oferite de cele mai bune si mari case de pariuri online. De obicei aceste bookmakeri ofera cote mai mici, lucrand cu o valoarea mai mare a marginii de profit. Insa in multe cazuri agentii de pariuri sportive studiaza cotele oferite la betting exchanges, ca sa vada care este valoarea minima a cotelor inca acceptata de pariori.
 
Vezi si: