Secretele pariurilor la fotbal - Invata acum cum poti paria cu succes pe partide de fotbal.

Pe aceasta pagina iti prezentam cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont la pariuri fotbal:

1. Pariuri fotbal - Avantajul terenului propriu. Sunt foarte multe echipe care joaca mai bine pe teren propriu, avand un bilant extraordinar acasa in timp ce in deplasare inregistreaza rezultate destul de slabe. Multe echipe beneficiaza pe teren propriu de suportul spectatorilor, de suportul arbitrilor (acel avantaj de 5%) sau pot aborda meciul mai usor desfasurand un joc mult mai agresiv. Marita sa efectuam pariuri pe echipe puternice, care cateodata nu pierd acasa in mai multe sezoane sau pe echipe mai putini mari care arata o forma deosebita pe teren propriu.  De exemplu in acest sezon Mallorca chiar daca a castigat doar 2 partide in deplasare este o echipa mai mult decat puternica pe teren propriu castigand 12 partide din 13 posibile.
 
2. Pariuri fotbal - Potentialul echipei. In cazul in care ne place sa uitam la fotbal, atunci cu siguranta am vazut multe echipe care obtin mult mai putin decat potentialul echipei sau ceeace ar merita dupa aspectul general al jocului. Aceste echipe dupa o serie de rezultate slabe sunt considerate outsiders, reprezentand o sursa buna de pariuri valoroase. Rezultatele slabe pot fi cauzate de: ghinion, de antrenor slab, de increderea jucatorilor. In cazul acestor echipe merita sa mizam pe revenirea lor si sa punem pariuri succesive cu mize substantiale.  De exemplu in acest sezon de Premier League Everton a inceput sezonul mizerabil, ocupand locuri retrogradabile mult timp, insa echipa din Liverpool a revenit spectaculos, obtinand victorii pe linie, castigand in fata unor echipe de top precum Manchester sau  Chelsea.  

3. Pariuri fotbal - Jucatori. Daca dorim sa efectuam pariuri cu succes trebuie sa avem informatii corecte despre conponenta lotului, despre primul 11 trimis in teren sau despre lista de accidentati. Jucatorii sunt actorii principali al acestui si joc astfel avand influenta importanta asupra sanselor calculate. Un alt factor care influentea sansele echipelor, este campania de transferuri si lista jucatorilor vanduti, plecati. O echipa poate sa obtina rezultate deosebite reusind sa faca o campanie de transferuri deosebite sau sa inrautateasca jocul vanzand mai multi jucatori importanti. De exemplu CFR Cluj cu 2 ani in urma a reusit sa castige campionatului national cu o campanie de transferuri destul de reusite.

4. Pariuri fotbal - Situatia finaciara al echipei. Chair daca o echipa pare una destul de puternica in cazul in care are porbleme financiare poate sa produca rezultate catastrofale. De multe ori ca oriunde si in fotbal banii vorbesc si probleme financiare pun amprenta pe evolutia jucatorilor. De exemplu chiar daca la prima vedere in acest sezon echipa Portsmouth para a avea un lot bunicel, totusi obtine rezultate mizerabile, fiind deja cu un picior in Championship. La Portsmouth sunt probleme serioase cu banii, portarul David James scotand bani din propriul buzunar pentru a platii prime la cativa jucatori, iar lotul este plin de jucatori imprumutati fara motivatie. Un alt exemplu relevant din Premier League este Leeds United care dupa ce a jucat semifinalele Ligi Campionilor, avand probleme financiare a reusit contraperformata de a retrograda cu un lot extrem de puternic.

5. Pariuri fotbal - Antrenori, manageri. Desigur jocul si rezultatele unei echipe este influentata in mare masura si de stilul si calitatea antrenoului sau de priceperea unui manager care pe bani putin reuseste sa aduca jucatori talentati. Chiar si asa sunt cazuri in care stilul impus de un antrenor avantajeaza o echipa anume sau pur si simplu un antrenor este nasul unei echipe. Deasemenea stilul antrenorului poate sa influenteaza stilul echipei, astfel de exemplu sub carma unui antrenor o echipa poate sa devina una prudenta sau una spectaculoasa. Acest aspect este una importanta mai ales in cazul pariurilor de tip total goluri. De exemplu chiar daca Chelsea a fost favorita in acest sezon de CL sa elimine pe Inter, a pierdut ambele partide, campioana italiei beneficiand de de faptul ca tehnicianul portugez Jose Mourinho a activat in trecut la echipa londoneza, cunoscand foarte bine aproape toti jucatorii. Un alt exemplu de pricepere, abilitate este antrenorul Laurent Blanc, care cu o echipa lipsita de multi bani si de vedete a reusit sa intrerupa hegemonia lui Lyon castigand campionatul.

6. Pariuri fotbal - Meciuri din Cupele Europene. Mai ales in cazul campionatelor mai mici meciurile din Cupele Europene sunt precedate si urmate de partide mai putin reusite. Sunt echipe care stau bine in campionat si in etapa de dinaintea partidei din Europa folosesc jucatori mai putin importanti sau echipe care dupa meciuri solicitante din Europa pierd cu regularitate. Chiar si in cazul echipelor mai mari, cu un lot subtire poate sa intervina o stare de oboseala ceeace va influenta dramatic performantele echipei.    

7. Pariuri fotbal - Meciuri internationale. Aceste meciuri internationale poate sa aiba efecte similare precum partidele din cupele europene si sa duca o stare de oboseala la mai multi jucatori. In campionate de top mai ales cele mai importante echipe pot suferii de aceste convocari avand in vedere ca aproape toti jucatori sunt chemati la nationalele lor. Un exemplu relevant este perioada in care se desfasoara Cupa Africii, cand multe echipe importante cu multi jucatori africani in lot sufera foarte mult. De obicei acesti jucatori africani de la revenirea la echipele lor de club au nevoie de un timp indelungat sa se acomodeze din nou cu atmosfera de performata inalta.

8. Pariuri fotbal - Istoria meciurilor precedente. De cele mai multe ori istoria meciurilor precedente ne arata echilbrul de forte dintre cele doua echipe, reprezentand un punct de plecare importanta in ceeace priveste decizia finala al pariului. De multe ori chiar daca o echipa a devenit intre timp mai slaba totusi cu o istorie favorabila in spate, poate avea o doza de incredere mai ridicata si astfel pana la urma sa obtina victoria. Desigur sunt cazuri in care o echipa fara o istorie importanta in spate sa devina o trupa foarte importanta, cu ajutorul unor investitii uriase. Asa s-a intamplat in acest sezon de Premier League cand Manchester City dupa multe decenii fara victorie pe Stamford Bridge a reusit sa castige la Londra cu scorul de 4-2.

9. Pariuri fotbal - Stil de joc. Stilul de joc al fiecarei echipe este un aspect important de luat in seama mai ales in cazul pariurilor de total goluri sau in cazul pariurilor de scor corect. De exemplu doua echipe care joaca defensiv in foarte putine cazuri produc partide cu multe goluri. Chiar daca cotele sunt pe masura probabilitatilor merita sa mizam pe pariuri de total goluri sub o anumita valoare in cazul echipelor prudente sau sa mizam pe peste in cazul echipelor spectaculoase. De exemplu echipa portugeza Sporting Braga in acest sezon a avut o serie de peste 12 partide consecutive cu total goluri sub 2,5. 
 
Vezi si: