Cote la pariuri sportive - Pe aceasta pagina incercam sa explicam ce sunt cotele si in relatie sunt cu sansele evenimentelor.
 
Ce sunt cotele?

Cotele sunt reflectii numerice al sanselor procentuale determinate de case de pariuri online, mai simplu cotele reprezinta sansa posibilitatilor. Sansa de realizare a unui eveniment este o referie procentuala, care indica o posibilitatea relativa. De exemplu la aruncarea unei monede sansele pentru cap si pajura sunt egale de 50%, cele doua posibilitati avand cumulativ o sansa de 100%. La acest exemplu agentiile de pariuri sportive ar oferi cote egale, sub cota absoluta, pentru ambele selectii.

La orice eveniment sportiv fiecare posibilitate are o sansa relativa, iar cotele sunt de fapt interpretarea acestor sanse. La majoritatea caselor de pariuri online putem alege din mai multe tipuri de cote, cele mai cunoscute fiind: cote decimale, cote fractionale, cote americane. In cazul in care vrei sa citesti mai mult despre aceste tipuri de cote acceseaza pagina Cote pariuri.

Unde putem paria la cele mai bune cote? Cote TOP la pariuri fotbal!

Fara dar si poate valoarea medie a cotelor reprezinta o parte importanta al pariurilor de succes. Sunt case de pariuri sportive care ofera cote mult mai mari decat majoritatea agentiilor concurente, chiar daca marimea cotelor la fiecare agentie de pariuri sportive variaza in functie de evenimente. In medie cele mai bune cote la pariuri sportive ne ofera Pinnacle Sports, Unibet sau Bet365.

Sunt agentii de pariuri online care ofera cote uriase la anumite optiuni de pariuri sau la anumite tipuri de selectii. Astfel Interwetten este imbatabil la pariuri efectuate pe favoritele partidelor de fotbal, Tobet este regele cotelor oferite la pariuri pe evenimente la campionate din Estul europei, iar Gamebookers sau PartyBets ofera cele mai bune cote la pariuri de tip total goluri sub/peste. In general si Bet365 este o agentie care ofera in medie cote foarte mari.

O alta posibilitate unica sa efectuam pariuri sport la cele mai bune cote este sa jucam la agentii de betting exchange, unde alti pariori ofera cote. Cea mai buna agentie de acest tip este Betfair, unde cotele oferite la betting exchange sunt cu 10-20% mai mari decat la o agentie obisnuita.

Payout sau calitatea cotelor la pariuri sport

Calitatea unui bookmaker depinde si de payout-ul in medie pe care le ofera. Payout-ul in medie ne arata profitul marginal cu care o agentie lucreaza, intotdeauna valoarea acestuia fiind sub 100%. Cu cat este mai mare valoarea medie al acestuia cu atat sunt mai bune cotele oferite, cu atat putem considera agentia respectiva mai buna la acest aspect. Daca la un eveniment anume payout-ul calculat luand in considerare cele mai mari cote de pe piata pariurilor online, este mai mare de 100% putem vorbi despre pariuri sigure, unde daca punem pariuri sport pe fiecare posibilitate vom obtine beneficii garantate.

Forme de cote:

In cazul pariurilor clasice putem vorbi despre pariuri la cote fixe. In acest caz efectuand un pariu la o cota fixa, vei paria o anumita miza impotriva bookmakerului si vei putea castiga valoarea mizei multiplicata cu aceasta cota. Forme de cota fixa:
  • Cote lay. In cazul pariurilor la agentii betting exchange pariorii care joaca rolul unui bookmaker, ofera cote lay la o anumita selectie. Pariorul care ofera cota lay, risca o anumita suma de bani, Betfair garantand plata castigurilor eventuale.
  • Cote scurte. Aceasta forma de cota indica o selectie cu o sansa de reusita destul de mare, oferind un castig relativ mic fata de miza pariata. Valoarea cotelor scurte este sub 2,00.
  • Cote largi. Aceata forma de cota indica o selectie cu sanse mici de a castiga, oferind castiguri substantiale fata de valoarea mizei. Valoarea cotelor largi este peste 2,00.
Vezi si: