Pariuri pe baschet

Baschetul este unul dintre cele mai populare si spectaculoase sporturi de pe intregul golb, milioane de oameni fiind pasionati de acest joc de traditie. Pariorii deasemenea dedica o atentie sportita acestui sport, mai ales pentru ca este unul dintre cele mai usor pronosticate evenimente. La baschet avand in vedere particularitatiile jocului egalul este aproape inexistent, optiunile de pariuri reducand practic la doua posibilitati. In prezent la baschet cele mai populare pariuri sunt cele efectuate pe rezultatul final care include si eventualele prelungiri, excluzand astfel si teoretic surpriza neplacuta adusa de un eventual egal.

Casele de pariuri online ofera si la acest sport multe optiuni de pariuri interesante cu oferta completa care include evenimente chiar si din ligi de baschet inferioare. Cele mai populare optiuni de pariuri sunt: handicap normal, total puncte, castigator, diferenta de scor, pariuri pe sferturi. Oferta de pariu la fiecare bookmaker include evenimente din campionate europene de baschet, evenimentele de la turneele internationale si intercluburi si nu in unltimul rand toate partidele din NBA, aceasta din urma fiind cu siguranta cea mai importanta competitie de baschet din lume.

Fara dar si poate cea mai populara competitie in randul pariorilor este NBA, dar vine tare din urma si Euroliga masculina. Pariorii profita in cazul pariurilor pe partidele din NBA pe densitatea mare al evenimentelor si de echilibrul de fota al echipelor. Totusi pariurile pe partidele din NBA au si un mare dezavantaj, avand in vedere ca pariurle live sunt aproape inaccesibile din cauza orelor de incepere.

Tipuri de pariuri la baschet

Pariuri pe rezultatul final. La acest tip de pariu trebuie sa ghicim castigatorul partidei, iar daca nu este specificat se ia in considerare timpul regulamentar plus prelungirile. Daca meciul este abandonat inaintea finalului rezultatele sunt oficiale daca se joaca cel putin: 43 de minute la NBA, 35 minute la NCAAB si 40 de minute la baschetul European.

Pariul pe sfertul cu cel mai mare scor. La acest tip de pariu trebuie pronosticat sfertul cu un cel mai mare numar de goluri inscrise. Prelungirile nu sunt luate in considerare, iar pariurile sunt anulate daca meciul este abandonat, exceptie face cazul in care meciul este intrerupt dupa ce in sfertul 4 se inscrie deja cele mai multe goluri.

Pariul rezultat dublu. La acest tip de pariu trebuie sa ghicim atat rezultatul la pauza, adica dupa 2 sferturi, cat si cel de la finalul partidei. De fapt vorbim despre pariul pauza / final. Prelungirile nu sunt luate in considerare.  

Prima echipa marcatoare. La acest tip de pariu trebuie sa ghicim echipa care inscrie primul cos al partidei.

Pariu cu handicap. La acest tip de pariu unuia dintre echipe se acroda un avantaj de puncte. De multe ori avem posibilitatea sa punem astfel de pariuri atat pe timpul regulamentar cat si pe timpul primei reprize.

Pariul pe echipa care ajunge pentru prima oara la 5/10/15/20 de puncte. La acest tip de pariu trebuie sa ghicim echipa care ajunge pentru prima data la un numar de puncte.

Prima eliminare. La acest tip de pariu trebuie sa ghicim jucatorul care va fi eliminat pentru prima data, in cazul pariurilor din NBA jucatorii sunt eliminati dupa 6 greseli personale in timp ce in baschetul european dupa 5 greseli. Nu se iau in considerare greselile tehnice.

Pariuri pe grupa. La acest tip de pariu sunt incluse pariurile pe echipa cu cele mai multe puncte marcate sau pariurile numite Grand Salami. In cazul pariurilor echipa cu cele mai multe puncte trebuie sa pronosticam echipa care marcheaza cele mai multe dintr-o grupa. Pariurile sunt luat in considerare doar daca sunt jucate toate meciurile. Grand Salami reprezinta pariurile pe numarul total la punctelor marcate intr-o anumita zi de competitie. Daca un meci nu se joaca pariurile de acest tip vor fi anulate.
 
Vezi si: