Pariu combinat in sistem la pariuri sportive.

Cand vrei sa pui pe un bilet mai multe meciuri, insa nu esti foarte sigur de rezultatul fiecareia, totusi esti aproape sigur de deznodamantul catorva, atunci este recomandat sa incerci un pariu combinat in sistem. La acest tip de pariu tu decizi minim cate meciuri trebuie sa prinzi ca sa castigi, cu cat ghicesti mai multe rezultate cu atat vei castiga mai mult.
 
Atentie! Un pariu combinat simplu, este un pariu cu mai multe selectii, unde pentru a castiga trebuie sa ghicim toate selectiile. Un pariu combinat in sistem este un pariu in care se combina selectiile in functie de sistem si ofera sansa pariorului sa castige chiar daca nu a ghicit toate partidele corect. 
 
Sa joci la pariuri sportive online prin tichete combinate este destul de usor insa pentru siguranta iti explicam cu ajutorul unui exemplu.

Pariuri combinate in sistem in practica!

Ai analizat meciurile din weekend si esti de parere ca din 4 meciuri alese de tine, 2 partide cu siguranta se vor termina cu victoria gazdelor. In acest caz este indicat sa pui un pariu combinat in sistem de 2/4, ceea ce inseamna ca ai adaugat toate cele 4 meciuri pe cupon si ai ales combinatia 2 din 4. Asta inseamna ca cuponul tau de pariu combinat este alcatuit din 6 pariuri diferite, fiecare continand doua selectii difertite.

Pentru acest pariu combinat in sistem trebuie sa scoti din buzunar 6 unitate de miza. Cate o unitate pentru fiecare posibilitate.

Un pariu combinat in sistem de 2/4 este alcatuit de 6 pariuri simple:
1. Meci 1 & Meci 2: miza 1 unitate.
2. Meci 1 & Meci 3: miza 1 unitate.
3. Meci 1 & Meci 4: miza 1 unitate.
4. Meci 2 & Meci 3: miza 1 unitate.
5. Meci 2 & Meci 4: miza 1 unitate.
6. Meci 3 & Meci 4: miza 1 unitate.

Folosind pariuri combinate in sistem avem posiblitatea sa efectuam mai multe pariuri sportive combinate deodata. La pariul nostru pentru a castiga, vom avea nevoie sa prindem cel putin 2 meciuri din 4, cu cat prindem mai multe partide cu atat vom castiga mai mult.
 
Hai sa vedem cum putem calcula combinatiile posibile.

Cu siguranta ai auzit la orele de matematica despre calcul factorial, dar si daca nu acum poti folosi un calculator factorial online, pentru calcularea combinatiei posibile. Sa vedem cateva exemple. La o combinatie de 2/4 vei avea 6 pariuri simple, la una de 2/3 vei avea 3 pariuri, iar la una de 3/5 10 pariuri. Hai sa vedem cum poti calcula numarul combinatiilor. Urmeaza putina matematica.

Daca punem un pariur combinat de a/b pentru calcularea combinatiilor vom folosi relatia:

b!/[a!*(b-a)!] unde a!=a*(a-1)*(a-2)*...*2*1
Exemplele noastre:
2/3 -> b!=3!=3*2*1 a!=2!=2*1 (b-a)!=1!=1 -> 3*2*1/2*1*1 = 3
2/4 -> b!=4!=4*3*2*1 a!=2!=2*1 (b-a)!=2!=2*1 -> 4*3*2*1/2*1*2*1 = 6
3/5 -> b!=5!=5*4*3*2*1=120 a!=3!=3*2*1=6 (b-a)!=2!=2*1=2 -> 120/6*2 = 10

In cazul in care nu vrei sa calculezi tu combinatiile posibile descarca doua tabele din care poti citi usor atat combinatiile cat si castigurile. Descarca acum: tabel sisteme, tabel castiguri.  

Baza.

La pariuri combinate in sistem poti introduce o baza intr-un astfel de pariu. Baza este alcatuita dintr-un meci sau din mai multe meciuri, si este prezenta in fiecare combinatie. Daca un pariu combinat insistem contine o baza asta insemna ca rezultatul pariului depinde de rezultatul evenimentelor din baza. Astfel daca un meci este gresit din baza, atunci nu vom castiga nimic. Pentru un casitg intotdeauna trebuie sa ghicim fiecare meci din baza. In baza introducem cele mai sigure meciuri. Cu ajutorul bazei reducem numarul combinatiilor, deci miza totala a pariului combinat, fara sa reducem numarul meciurilor jucate.

Atentie. Nu la fiecare bookmaker poti juca in aceeasi fel la pariuri sportive in sistem. De exemplu sunt agentii la care vei seta miza, riscul maxim al intregului pariu combinat, in timp ce la alte case de pariuri online vei seta miza pentru fiecare combinatie in parte.
 
Vezi si: