Curse de cai - afla acum tot ce trebuie sa stii sa pariezi cu succes la cursele de cai.

Chiar daca pariurile pe cursele de cai nu au o mare traditie in Romania si ca nu sunt inca pariuri tocmai populare in randul pariorilor din aceasta tara, totusi aceasta pagina in totalitate este dedicata acestor pariuri, care ofera posibilitati nebanuite. Ca sa pariezi cu succes pe cursele de cai trebuie sa intelegi bazele acestui sport si sa te informezi foarte bine asupra curselor, competitorilor din cele mai credibile si bune surse. In cazul in care chiar esti interesat de aceste pariuri si esti dispus sa dedic ceva timp pentru a te informa, iti recomandam cateva site-uri care sunt profesioniste in acest domeniu: www.racingpost.com sau www.horseracing.com.

In primul rand ca sa pariezi cu succes la cursele de cai trebuie sa intelegi foarte bine ce inseamna fiecare tip de pariu in parte. Iti prezentam cele mai populare tipuri de pariuri la cursele de cai:

Pariuri multiple. Chiar daca pariurile multiple in sistem la cursele de cai ofera de cele mai multe ori posibilitatea castigurilor uriase, sunt folosite mai rar. Totusi casele de pariuri online ofera cateva alternative interesante la pariuri multiple care ne ofera sanse mai mari de reusita:
 • Trixie. Un astfel de pariu unic este alcatuit din 4 pariuri, continand 3 selectii pe evenimente diferite, 3 pariu dublu si un pariu triplu. Doar doua selectii castigatore garanteaza un castig.  
 • Patent. Un astfel de pariu unic este alcatuit din 7 pariuri, continand 3 selectii pe evenimente diferite, 3 pariou solo si 3 duble si un pariu triplu. Avand in vedere ca contine pariuri solo doar o selectie castigatoare garanteaza un anume castig.  
 • Yankee. Un astfel de pariu unic este alcatuit din 11 pariuri, continand 4 selectii pe evenimente diferite, 6 duble, 4 triple si un pariu simplu cu 4 selectii.
 • Super Yankee. Un astfel de pariu unic este alcatuit din 26 de pariuri, continand 5 selectii pe evenimente diferite, 10 duble, 10 pariuri triple, 5 pariuri cu 4 selectii si un pariu cu 5 selectii. Doua selectii reusite garanteaza un minim de castig.  
 • Lucky 15. In mod surprinzator un astfel de pariu este alcatuit din 15 pariuri, continand 4 selectii din evenimente diferite , 4 pariuri solo, 6 pariuri duble, 4 pariuri triple si un pariu cu cele 4 selectii.
 • Lucky 31.  Un astfel de pariu este alcatuit din 31 de pariuri, continand 5 selectii diferite, 5 pariuri simple, 10 duble, 10 pariuri triple, 5 pariuri cu 4 selectii si un pariu cu 5 selectii.  
 • Heinz. Un astfel de pariu unic este alcatuit din 57 de pariuri, continand 6 selectii din evenimente diferite, 15 duble, 20 de pariuri triple, 15 pariuri cu 4 selectii, 6 pariuri cu 5 si un pariu cu 6.
 • Super Heinz. Un astfel de pariu este alcatuit din 120 de pariuri, continand 7 selectii pe evenimente diferite, 21 de duble, 35 de pariuri triple, 35 de pariuri cu 4 selectii, 21 cu 5, 7 cu 6 si un pariu cu 8 selectii.
 • Goliath. Un astfel de pariu unic la cursele de cai este alcatuit din 247 de pariuri, continand 8 selectii din evenimente diferite , 21 de duble, 35 de pariuri triple, 35 cu 4 selectii, 21 de pariuri cu 5, 7 pariuri cu 6 selectii si un singur pariu cu 8 selectii.  
 • Block. Un astfel de pariu contine 9, 10, 11, 12 selectii, incluzand toate combinatiile posibile de pariuri duble, triple si cu mai multe selectii.
 • Trifecta. Trifecta este un pariu care contine 4 selectii din aceeasi cursa, la care trebuie ghicita ocupantele locurilor 1,2,3, in ordinea corecta.
Pariuri de tip lay la cursele de cai.

Cote de exchange. In cazul in care am ales sa jucam pariuri lay, deci sa oferim cote la pariuri sportive altor pariori, trebuie sa fim constienti ca aceste cote ca sa fie acceptate trebuie sa fie cu 10-20% mai mari decat cele oferite de majoritatea bookmakerilor. In aceste conditii este mult mai greu sa obtinem profituri asemanatoatre cu cele realizate de bookmakeri insa nu este imposibil. Pariurile de acest tip chiar daca sunt complicate si foarte complexe, devin tot mai populari in randul pariorilor avand in vedere ca ofera posibilitati de castiguri sigure si substantiale.

A paria pe pierzator. Avantajul acestor pariuri lay este ca nu trebuie sa ghicim castigatorul cursei, ci doar simplu un cal, competitor care nu va castiga cursa. Desigur si la acest pariu putem da gresi, insa este mult mai usor si profitabil sa ghicim unul dintre competitori care vor termina cusa sub primul loc, decat sa ghicim chiar castigatorul.

Pariuri lay in live.

Daca alegem sa punem pariuri lay, avem posibilitatea chiar sa oferim in live cote altor jucatori, deci sa punem pariuri lay in live. Asta inseamna ca urmarind cursa, poti oferi cote in timp real. Desigur pentru a paria lay in live la cursele de cai trebuie sa cunoastem foarte bine toti competitorii, sa avem toate informatiile posibile despre curse si nu in ultimul rand sa efectuam pariuri in foarte scurt timp.

Trading adica pariuri sigure.

Sunt cazuri in care un layer, adica un parior care a oferit cota acceptata sa poate beneficia de pariuri sigure in cazul in care apare un alt pariu lay cu o cota atat de mare incat layer-ul acceptand pariul acesta sa obtina profit garantat.  Acest pariuri sunt numite la betting exchange pariuri verzi, avand in vedere ca jucand ambele posibilitati vom obtine un profit anume. In cazul curselor de cai astfel de pariuri sigure apar destul de des, pentru ca anumite informatii pot influenta in mod categoric sansele si pentru ca cursele de cai sunt foarte populare in Marea Britanie. Desigur insa sa alegem calul la care va aparea un astfel de pariu sigur este foarte greu, avand vedere numarul mare de curse si competitori. De obicei in spatele unor astfel de pariur sta o posibila accidentare al unei competitor, schimbarea conditiilor sau pur si simplu subiectivitatea pariorilor.

Cand merita sa punem pariuri lay la curse de cai?
 • Sunt cazuri in care putem oferii pariuri lay acceptate la cote care nu reflecta sansele reale al competitorului, adica oferim cote care dupa parerea noastra reprezinta sanse mai mici decat probabilitatea reala al selectiei.
 • In totdeauna trebuie sa avem in vedere suprafata, terenul cursei respective. Sunt cazuri in care competitori foarte puternici produca rezultate slabe la anumite curse, pe o anumita suprafata. Daca observam ca calul respectiv va concura pe un teren care il dezavantajeaza putem incerca un pariu lay.
 • Daca un cal foarte bun concureaza pentru prima data la o anumita cursa, pe un teren necunoscut merita sa incercam un pariu lay, mai ales daca cota este una destul de buna.
 • Conditiile cursei. Trebuie sa analizam foarte bine fiecare cal in parte si sa identificam in ce conditii au obtinut rezultate deosebite. In primul rand conditiile meterologice influenteaza in mod direct performantele competitorilor, insa sunt si alte aspecte importante care poate sa ne ajuta sa alegem calul potrivit pentru un pariu lay.
 • Un aspect important in analiza sanselor este timpul care a trecut de la ultima cursa, in mod ideal 21-30 de zile trec de la o cursa la alta, insa sunt cai foarte buni care se accidenteaza des si la revenire pot avea performante mai putin reusite.  
Vezi si: