Pariuri multiple

Multi pariori prefera sa joace la pariuri sportive online cu bilete solo. Alti pariori insa prefera sa puna pariuri multiple, bilete cu mai multe meciuri, evenimente, selectii. Pariurile multiple au atat avantaje cat si dezavantaje fata de pariuri solo si este recomandat ca fiecare parior sa alege optiunea cea mai buna pentru el.

Ce este un pariu multiplu?

Spre deosebire de pariurile solo, unde esti interesat de rezultatul unui singur meci si la finalul acelui meci vei stii daca ai castigat sau ai pierdut, atunci la pariurile multiple numit si pariuri combinate simplu, cuponul contine mai multe evenimente si pentru a castiga trebuie sa ghicesti rezultatul fiecareia. Pariul multiplu este tipul de pariu cel mai popular in randul pariorilor, oferind sansa castigurilor mari cu mize relativ mici.

Pariurile multiple (combinate) pot fi castigatoare doar daca totate selectiile sunt reusite. Pariurile multiple pot fi grupate in urmatoarele categorii:
  • pariuri duble (double bets): un pariu dublu contine doua selectii si este castigator doar daca ambele selectii sunt reusite.
  • pariuri triple (treble bets): un pariu triplu contine 3 selectii si este castigator doar daca toate cele trei selectii sunt castigatoare.
  • pariuri accumulator (accumulator bets): pariurile accumulator sunt pariuri formate din 4 sau mai multe selectii si in acest caz pentru castig trebuie sa ghicim toate selectiile incluse pe biletul de joc.
Ca sa-ti usuram decizia iti prezentam cateva avantaje si dezavantaje al acestui mod de pariere:

Avantaje pariuri multiple

Fara dar si poate marele avantaj al acestui tip de pariu este ca poti castiga bani multi jucand cu o miza minima. In timp ce la pariuri solo pentru un castig consistent trebuie sa joci cu o miza destul de mare. In cazul in care ai un buget destul de mic pentru un castig mai consistent trebuie sa joci la pariuri multiple. Cand optezi pentru un pariu cumulat, vei pune pe un singur cupon de pariu mai multe meciuri, astfel eventualul castig va fi egal: miza multiplicata cu cotele evenimentelor. Poti alege sa pui mai multe meciuri solo, unde castigul si miza va creste linear, sau poti alege sa joci pariuri cumulate, astfel castigul va creste exponential fara cresterea mizei.

Exemplu:

Punem un pariu multiplu - combinat pe urmatoarele meciuri:
Liverpool - Arsenal X Cota: 3,20
St Etienne - Lyon 1 Cota: 4,10
Burnley - Everton 2 Cota: 1,80
Inter - Chievo 1 Cota 1,45

Cu aceste meciuri pe un cupon de pariu multiplu cu o miza de 1Euro putem castiga: 4Euro*3,20*4,10*1,80*1,45= 136Euro, astfel putem obtine un profit de 132Euro. Daca efectuam cate un pariu solo pe aceste meciuri cu mize cate 1Euro putem castiga: 1E*3,20+1E*4,10+1E*1,80+1E*1,45=10,55Euro adica realizam un profit de 6,55Euro.
Diferenta cum vezi este uriasa, insa si sansa de reusita la un astfel de pariu este destul de mica.

Dezavantaje pariuri cumulative

In cazul in care vrei sa castigi pe termen lung este recomandat sa joci cu pariuri solo. La un pariu multiplu trebuie sa ai noroc pentru a castiga, poti prinde o gramada de meciuri fara sa castigi macar un euro. Cu cat pui mai multe meciuri cu atat iti scad sansele tale de a castiga. Totusi daca vrei sa obtii rezultate bune pe termen scurt joaca la pariuri multiple jucand maxim 2-3 meciuri pe un bilet.

Joaca variat

Recomandarea noastra este sa joci atat pariuri cumulative cat si pariuri solo. Cand oferta este bogata pune pariuri multiple cu mize mici, ca sa ai sansa de a castiga bani multi, dar in primul rand joaca cu bilete solo.
 
Vezi si: