Pariuri sportive responsabile

Chiar daca pariurile si jocurile de noroc sunt activitati recreative, prin care majoritatea jucatorilor se distreaza, se relaxeaza, totusi nici o data nu trebuie sa uitam ca acest joc implica si riscuri asumate, riscul de a pierde banii depusi. Un alt risc de neglijat la pariuri sportive dar mai ales la jocurile de noroc precum cazinoul este formarea dependentei. Dependenta de jocurile de noroc este o boala importanta si reala din cauza careia sufera foarte multe familii si in tara noastra. Pe aceasta pagina vom incerca sa descriem aceasta boala si sa oferim cateva recomandari care pot ajuta persoanele dependente sa limiteze aceasta activitate negativa.

Identificarea jucatorului dependent. Putem vorbi despre dependenta de jocurile cu noroc daca pe termen lung aceasta activitate aduce jucatorului probleme financiare, pariorul ne putand sa limiteze si sa controleze pariurile sau jocurile la cazinou. De cele mai multe ori pentru jucatorii dependenti atractia pentru joc este atat de puternica, incat nu pot controla nici frecventa si nici valoarea pariurilor, ajungand ca aceasta slabiciune sa-i aduca probleme financiare si sociale.

Optiunile jucatorului dependent. Primul si cel mai important pas al unui jucator dependent spre vindecare este recunoasterea problemei din timp. Dupa ce pariorul a realizat ca este dependent de jocurile de noroc trebuie sa ia masuri in cel mai scurt timp. Chiar daca specialistii spun ca la pariurile sportive dependenta este o problema rara, case de pariuri online ofera multe posibiltati care ajuta jucatorul sa scape mai usor de aceasta dependenta. In primul rand fiecare agentie prezinta multe informatii utile in legatura cu pariurile responsabile, care ar putea ajuta jucatorul in identificarea dependentei, in al doilea rand casele de pariuri online ne ofera posibilitatea de a bloca contul de pariu sau chiar limitarea participarii. Deasemenea pentru jucatori care nu pot controla foarte bine pariurile casele de pariuri online ofera posibilitatea de a seta pe o perioada anumita o suma maxima alocat pariurilor.

Pariuri interzisi minorilor. Casele de pariuri online in nici un caz nu accepta jucatori sub 18 ani, pe site-ul fiecarei agentii fiind adus la cunostinta clientului varsta minima de participare acceptata. La unele case de pariuri online pentru a asigura ca nici un jucator de sub 18 ani nu pariaza se cere identificarea clientului prin trimiterea in forma scanata al unor ducumente precum: carte de identitate, factrura, card de debit/credit sau pasaport. In cazul in care vrem sa fim siguri ca o persoana minora din familie nu foloseste calculatorul si internetul pentru pariuri sau jocuri cu noroc putem incerca softuri auxiliare precum Netnanny, care impiedica copii sa acceseze site-uri interzise.

Recomandarile noastre contra dependentei:
  • nu pariaza nici o data cu bani imprumutati sau cu bani de care o sa ai nevoie in viitorul apropiat.
  • pariaza moderat, nu risca nici o data sume uriase pe pariuri riscante si nu incerca sa recastigi cu un singur pariu pierderile accumulate.
  • seteaza un buget / perioada
  • daca pariurile au efecte negative asupra relatiilor cu persoanele iubite renunta la pariuri, sau reduca frecventa pariurilor efectuate
  • dupa o serie de pariuri pierdute fa o pauza de cateva zile, indiferent de evenimentele viitoare.
  • pariaza doar pentru distractie si nu incerca sa traiesti din pariuri
  • in cazul in care ai realizat ca esti dependent de jocurile de noroc cel mai indicat este sa consulti un specialist, un psiholog care iti poate da sfaturi corecte.
Vezi si: