Pariuri pe sporturi cu motor.

Sporturile cu motor sunt dintre cele mai indragite sporturi din lume, reprzentand multe categorii, competitii si organizatii sportive care implica masini sau motociclete. Cele mai importante competitii si organizatii al acestui sport sunt: Formula 1, Moto GP sau Rally-ul WRC. Avand in vedere popularitatea acestor competitii majoritatea caselor de pariuri online ofera optiuni de pariuri diversificate si oferta completa.

Sporturile cu motor pot fi grupate in mai multe categorii:

1. Curse de masini cu un singur pilot. Aceasta categorie include cele mai populare competitii la sporturile cu motor, in prim plan cu Formula 1. Din aceasta categorie fac parte doar curse cu masini cu un singur loc, pentru un singur pilot. Cele mai cunoscute competitii din aceasta categorie sunt Formula 1, Formula 2 sau Formula 3, IndyCar, ChampCar. Fara dar si poate o mare parte din pariurile efectuate pe sporturile cu motor sunt indreptate catre categoria rege din acest sport, catre Formula 1. IndyCar este unul dintre cele mai importante si populare curse de masini din America.

Cele mai populare tipuri de pariuri la Formula 1 sunt: castigatorul cursei, castigatorul calificarilor, clasare pe podium, clasare in puncte, primii clasati, autorul celui mai rapid tur de pe pista, primul constructor care abandoneaza, castigatorul primului tur si cateva alte tipuri de pariuri  speciale precum:

Pariurile head-to-head la formula 1 reprezinta pariuri unde trebuie sa alegem din doua echipe, pariul fiind castigat de echipa cu cea mai bine clasata masina conform rezultatelor oficiale. In cazul in care cele doua echipe nu au masini clasate, castigatorul va fi echipa al carei masina a incheiat cele mai multe tururi. In cazul pariurilor head-to-head la piloti, pariurie vor fi anulate daca unul dintre piloti nu incheie sau nu ia startul in sesiunea de pregatire sau nu ia startul la cursa. Daca pilotii nu termina cursa, castigatorul va fi considerat pilotul care termina mai multe tururi.

Un alt pariu interesant este pariul pe accidente. La acest tip de pariu se considera ca sa intamplat un accident in cazul in care unul dintre cele doua masini implicati din cauza acestui accident nu poate parcurge de la locul accidentului mai mult de un tur.

2. Curse masini de turism. Cursele de acest tip implica masini de strada cu puteri similare a caror performate au fost imbunatatite. De multe ori o competitie de acest tip implica doar un anumit model de masina cu o anumita putere, pentru a asigura sansele aproape egale tuturor pilotilor. Cele mai cunoscute curse de acest tip sunt:  Campionatul Mondial de masini de turism,  V8 Supercar, Nascar sau DTM. Fara dar si poate cea mai cunoscuta competitie de acest tip este varianta americana al curselor de masini de turism, reprezentat de NASCAR.

Chiar daca cursele de masini de turisme sunt competitii populare, case de pariuri online de cele mai multe ori ofera optiuni de pariuri restranse cu oferte incomplete la aceste competitii. Optiunile de pariuri accesibile sunt: pariul pe castigatorul cursei, pariuri  pe castigatorul competitiei - outrights si cel mult pariuri head-to-head.

3. Curse de raliuri. Cursele de raliuri sunt competitii cu cel mai mare grad de spectaculozitate, unde pilotii la bordul unor masini de fabrica concureaza in cele mai dificile conditii. Cele mai importante si cunoscute curse de raliuri sunt: Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), IRC sau raliul Dakar. Dintre acestia, cursele WRC sunt cele mai pariate, case de pariuri online oferind la aceste evenimente optiuni de pariuri totusi putine, continand urmatoarele tipuri de pariuri: pariul pe castigatorul unei curse, pariuri outrights, pariuri head-to-head.       

4. Motociclism. O alta categorie importanta din sporturile cu motor este reprezentata de motociclism. Cele mai importante competitii de motocicilism sunt Moto GP si  Campionatul Mondial de Superbike. Chiar daca aceste curse sunt foarte populare agentii de pariuri online inca il ignora destul de mult, oferind optiuni de pariuri putine. Tipurile de pariuri oferite la cursele de Moto GP sunt: castigatorul cursei, castigatorul competitiei sau pariuri head-to-head.

5. Speedway. Speedway este un sport care se refera la curse cu motociclete care concureaza pe circuite ovale, ajungand in curbe la viteze de peste 100 km/h. Speedway este un sport foarte indragit in Europa, majoritatea caselor de pariuri online oferind pariuri diversificate la aceste competitii. Cele mai importante competitii in acest sport sunt: Speedway World Championships, World Cup, Grand Prix si campionate nationale din Anglia, Polonia sau Suedia. Optiunile de pariuri accesibile la acest sport sunt: pariuri pe cursa, pariuri head-to-head, total puncte.
 
Vezi si: