Pariuri tenis

- Pe aceasta pagina iti prezentam cele mai populare tipuri de pariuri specifice pariurilor de tenis si factorii principali de influenta in acest sport.

Sa vedem in primul rand cele mai populare tipuri de pariuri la tenis:
 • Pariuri pe castigatorul turneului sau outright. Unul dintre cele mai profitabile pariuri la tenis reprezinta pariurile pe castigatorul unui turneu de tenis, selectie de cele mai multe ori cotata foarte bine de case de pariuri online. Desigur sa ghicim castigatorul este destul de greu, astfel agentii de pariuri online ne ofera posibilitatea sa punem pariuri each way si la acest sport, de cele mai multe ori oferind pariuri each way de tip 1/2 1,2, unde putem obtine un castig chiar daca jucatorul ales pierde finala.
 • Pariuri pe rezultatul partidei. Fara dar si poate cel mai popular tip de pariu in cazul tenisului este pariul pe rezultatul final al partidelor de tenis, de cele mai multe ori aceste fiind prezente in numar mai mare pe un pariu de tip acumulator, avand in vedere ca pariorii incearca sa mareasca miza prin introducera a mai multor selectii.  In cazul acestor pariuri simple este recomandat ca inainte de decizie sa verificam cateva factori principali de influenta: rezultatul unei partide de tenis in mare masura depinde de forma jucatorului, de istoria rezultatelor directe, de suprafata jocului, de conditia fizica al jucatorilor si nu in ultimul rand de valoarea individuala.
 • Pariuri pe seturi. In cazul partidelor de tenis avem posibilitatea sa efectuam pariuri separate care sunt valabile doar pentru un singur set, de cele mai multe ori avem posibilitatea sa ghicim castigatorul primului set, scorul corect al game-urilor din primul set, al doilea set sau scorul seturilor jucate. Scorul game-urilor este un pariu asemanator scorului corect din fotbal, cotele fiind si aici mari, pe masura probabilitatilor.
 • Pariul de tip "cel putin un set". Acest tip de pariu este una foarte buna, avand in vedere ca ne da posibilitatea de reusita daca jucatorul ales castiga cel putin un set. Poate fi folosit cu succes la partide echilibrate, unde 3 seturi castigate garanteaza calificarea mai departe.
 • Pariuri de tip handicap de game-uri castigate cu 3 optiuni. Pot fi oferite pariuri cu handicap la primul set, al doilea set sau la intreaga partida. De fiecare data unul dintre jucatori porneste cu un avantaj de game-uri acordate, rezultatul pariului fiind decis aduagand acest avantaj la rezultatul jucatorului favorizat. La aceste pariuri sunt oferite si cote pentru egal. Pariu asemanator de handicap normal este oferit si la numarul de asi.
 • Pariuri asi. Un alt tip de pariu specific care ofera oportunitati importante pentru pariori sunt pariurile pe numarul si momentul aparitiilor de asi. De obicei la inceputul partidelor avem posibilitatea sa ghicim numarul de asi, insa mai important este ca la cele mai bune case de pariuri online avem posibilitatea sa punem pariuri live pe momentul aparitiei unui as. In cazul unor jucatori specialisti in servicii precum Andy Roddick sau Ivo Karlovic acest tip de pariu poate sa ne aduca beneficii importante. Deasemenea in cazul fetelor poate sa fie o investitie profitabila daca mizam pe lipsa de asi.
 • Pariuri de tip break. La aceste pariuri putem miza pe numarul total de servicii break sau pe jucatorul care va reusi primul break al partidei. Avand in vedere numarul mare al variantelor primul tip de pariu este rar oferit. In cazul pariurilor pe numarul total de break-uri daca nu va exista nici un break pariurile vor fi anulate.
 • Pariuri tie-break. Un alt pariu specific acestui sport este pariul de tip Tie-break. La acest tip de pariu putem miza pe faptul ca unul dintre seturi vor fi decise dupa tie-break. Merita sa incercam acest tip de pariu la jucatori cu serviciu puternic dar cu o deplasare greoaie in teren, care dese ori ajung sa disputa setul prin tie-break. De exemplu jucatorul croat Ivo Karlovic sau americanul John Isner ajunge des in tie-break, croatul castigand majoritatea acestor dispute.
Profita de avantajul pariurilor online la tenis! Dintre pariurile pe partide de tenis cele mai profitabile par sa fie cele live, unde dese ori sansele se schimba radical, oferind astfel pariorilor sansa de a realiza profituri sigure. Desigur si in acest caz succesul depinde in mare masura de calitatea predictiei.

In tenis  sansa unui jucator depinde in mare masura de forma sa sportiva, de valoarea individuala si nu in ultimul rand de suprafata de joc. Suprafata de joc este un factor foarte important, de care mereu trebuie sa tinem cont. De cele mai multe ori fiecare jucator are o suprafata de joc preferabil, unde reuseste sa obtina rezultate mult mai bune. Astfel inainte sa punem pariuri pe partide de tenis este recomandat sa verificam pe ce suprafata de joc se desfasoara turneul respectiv.

Tipul suprafetei de joc:
 • Iarba. Iarba este fara dar si poate cea mai rapida suprafata de joc dintre toate, avantajand jucatorii cu serviciu puternic si cele cu un joc bun de volley. Chiar daca este o suprafata de mare traditie tot mai putine turnee sunt disputate pe aceasta suprafata, cel mai important turneu disputat pe acest tip de suprafata fiind Wimbledonul. Pe aceasta suprafata pot avea probleme jucatori cu mare risipa de efort, precum Nadal, desigur fara sa uitam ca spaniolul totusi a reusit sa castige turneul in anul 2008. De obicei pe aceasta suprafata schimburile sunt scurte, punctele fiind incheiate destul de repede.  
 • Zgura. Zgura este cea mai lenta suprafata de joc dintre toate, oferind un avantaj jucatorilor dispusi la efort, cei care prefera schimburile lungi din spatele terenului. In ultimul timp si zgura a pierdut din popularitate, singurul turneu de Grand Slam disputat pe aceasta suprafata fiind Roland-Garros. Fara dar si poate regele zgurii in acest moment este spaniolul Rafa Nadal, el reusind sa castige turneul din Franta de 4 ori consecutiv intre 2005-2008, adunand in total intre 2005-2007 pe zgura 81 de victorii consecutive. Deasemenea o jucatoare aproape imbatabila pe aceasta suprafata este belgianca Justine Henin, ea reusind sa castige de 3 ori consecutiv Roland-Garros-ul intre 2005-2007.
 • Hard court, ciment. In momentul de fata cea mai populara suprafata de joc este cimentul, cimentul vopsit sau hard court. Aceste suprafete pot fi atat rapide cat si lente, terenurile de asfalt fiind mai lente iar cele vopsite cu ceva mai rapide. Deasemenea aceste suprafete de multe ori sunt compuse din materiale sintetice precum iarba artificala sau cauciuc sintetic. Doua dintre cele 4 turnee Grand Slam, Australian Open si US Open sunt jucate pe acest tip de suprafata. Acest tip de suprafata nu avantajeaza in mod deosebit nici un stil.
Vezi si: