Selectii, moduri de pariuri sportive

Pe aceasta pagina iti prezentam cum poti efectua in practica pariuri sportive in diferite sisteme si selectii. Astfel dupa ce am accesat site-ul agentiei de pariuri sportive la care suntem inregistrati, din meniul principal trebuie sa alegem sportul iar apoi evenimentul dorit. Accesand evenimentul dorit va aparea oferta de pariu cu toate tipurile de pariuri accesibile. In mod normal in dreapta selectiilor vor fi afisate cotele, care pot fi selectate printr-un click direct. Daca accesam cota respectiva atunci evenimentul cu selectia dorita va aparea in biletul sau talonul de pariu.

Depinzand de agentie de pariuri sportive biletul de pariu poate contine pana la 10-15 selectii la diferite evenimente, cota finala al pariului fiind calculata si afisata tot aici. Pe talonul de pariu dupa selectarea evenimentelor dorite trebuie sa introducem valoarea mizei. Depinzand de  tipul de pariu ales miza trebuie introdusa in diferite sectii al talonului de pariu. In primul rand in cazul in care dorim sa efectuam pariuri simple, multiple, combinate sau in sistem de obicei trebuie sa optam pentru un cupon de pariu standard, iar in cazul in care dorim sa punem pariuri in sistem cu banca trebuie sa optam pentru un cupon de pariu de tip Banker.  Dupa ce am ales tipul pariului si am introdus miza trebuie doar sa finalizam pariul.

Pentru cei care nu sunt pariori cu multa experienta mai departe vom prezenta descrierea si explicatia tipurilor de pariuri accesibile pe biletul de pariu:
  • Pariuri solo.
Pariurile sportive solo sunt pariuri efectuate pe un singur eveniment cu o singura selectie. In cazul pariurilor de tip rezultat final trebuie sa alegi 1 daca vrei sa mizezi pe victoria gazdelor, X daca vrei sa mizezi pe egal si 2 daca vrei sa pariezi pe victoria oaspetiilor. Castigul unui pariu solo poate fi calculat prin inmultirea mizei cu cota pariurlui selectat.

Efectuarea unui pariu solo. Pariul solo este cel mai simplu tip de pariu, unde pe talonul de pariu standard va aparea evenimentul ales, selectia pariata si cota oferita de bookmaker. Pe un talon poti introduce mai multe pariuri solo, la fiecare eveniment si pariu in parte castigul fiind calculat prin inmultirea mizei cu cota selectiei. Tot in dreapta evenimentului intr-o casuta alba poti introduce miza pariului, fara sa introduci moneda mizei, care este setata automat in moneda contului. Daca am introdus miza pariului in partea de jos al biletului va aparea numarul pariurilor solo, miza pariurilor in total si castigurile posibile. In final dand click pe butonul "Puneti pariul" si verificand inca o data daca au fost introduse toate informatiile corecte poti publica pariul.
  • Pariuri sportive combinate.
Pariurile combinate sunt pariuri cu mai multe evenimente si selectii introduse pe un singur bilet de pariu. Depinzand de casa de pariu sportiv unde jucam, pe un singur bilet putem combina pana la 10-15 evenimente sportive. In cazul unui pariu combinat toate pronosticurile trebuie sa fie corecte pentru ca biletul sa fie castigator. Castigul unui astfel de pariu este calculat prin inmultirea mizei cu cota finala al biletului, cota finala fiind calculat prin inmultirea cotelor de la fiecare eveniment prezent pe talonul de pariu.

Efectuarea unui pariu combinat. In primul rand ca sa efectuam un astfel de pariu trebuie sa alegem minim doua selectii de la doua evenimente diferite, care vor aparea pe talonul de pariu. Pe talonul de pariu in dreapta evenimentului va aparea selectia si cota. Pentru a efectua un astfel de pariu trebuie accesat din partea de jos al biletului sectiunea "Pariu combinat" si "Combina toate selectiile" sau in alte cazuri sectiunea "Optiuni Pariu multiplu" si "X Selectii", X fiind numarul selectiilor pariate si sa intruducem aici in casuta alba miza pariului. In final dand click pe butonul "Puneti pariul" si verificand inca o data daca au fost introduse toate informatiile corecte, putem publica pariul.

La cele mai multe case de pariuri online poti efectua pariuri solo si combinate accesand un singur talon de pariu.
  • Pariuri in sistem.
Pariurile in sistem sunt pariuri cu mai multe evenimente si selectii, insa spre deosebire de pariurile combinate la aceste pariuri avem posibilitatea de a juca printr-un singur pariu toate variantele de pariuri combinate al unui sistem ales. Sistemul pariului arata numarul evenimentelor care vor fi combinate din totalul selectiilor prezente pe talonul de pariu. De exemplu daca alegem un sistem de pariu 2/3 inseamna ca vom juca toate pariurile posibile cu 2 selectii, combinand cele 3 selectii prezente pe biletul de pariu. In acest caz vom avea 3 pariuri diferite, cu combinatii diferite de evenimente. Miza unui pariu in sistem va fi distribuit in parti egale tuturor pariurilor combinate.

Formula. Numarul combinatiilor de pariuri sportive posibile pot fi calculate prin formula: Cnk = (n!) / [k!(n - k)!], unde n este numarul tuturor evenimentelor si k este numarul evenimentelor combinate. De exemplu in cazul unui pariu in sistem de 5/6 numarul combinatiilor vor fi: C6,5 = (1*2*3*4*5*6) / [1*2*3*4*5(1)] =  6.        

Efectuarea unui pariu in sistem. Pentru un pariu in sistem trebuie sa alegem minim 3 selectii la 3 evenimente diferite, care vor aparea pe talonul de pariu. Si in acest caz in dreptul evenimentelor va aparea selectia si cota. Pentru a pune un pariu in sistem trebuie sa accesam din partea de jos al talonului sectiunea "Pariuri sistem" sau "Optiuni Pariuri multiple" unde va aparea toate tipurile de pariuri in sistem oferite de agentia respectiva. De exemplu in cazul unui pariu cu 4 selectii vom putea alege din doua tipuri de pariuri in sistem: 2 din 4 sau 3 din 4. La sectiunea "Pariuri sistem" in dreapta sistemului va aparea numarul pariurilor combinate pentru sistemul respectiv si suma cotelor totale al tuturor pariurilor. Pariurile din sistem vor fi considerate separat ca pariuri combinate. In dreapta pariului in sistem la unele case de pariuri online vom gasi doua casute albe, la prima putem introduce miza unica pentru fiecare pariu, in timp ce la al doilea casuta putem introduce miza intregului pariu in sistem. La pariuri fotbal procedura de efectuare al unui pariu nu se difera.
  • Pariuri cu posibilitati multiple.
Pariurile de acest tip sunt pariuri care contin doua selectii diferite la rezultatul aceluiasi eveniment, fara implicatia unor pariuri de tip sansa dubla. Pariurile cu posibilitati multiple pot implica pariuri solo sau pariuri combinate.

In cazul pariurilor solo cu posibilitati multiple in contrast cu pariuri de tip sansa dubla vom efectua pe un singur bilet de pariu, doua pariuri solo care implica 2 selectii deiferite al unui evenimnet. De fapt vorbim despre doua pariuri solo puse printr-un singur bilet de pariu.

Deasemenea la unele case de pariuri online putem efectua si pariuri combinate cu posibilitati multiple. Intr-un astfel de pariu pariurile solo sunt combinate in functie de selectiile efectuate pe un singur eveniment. Deci daca biletul de pariu contine doua selectii pe rezultatul unui anumit eveniment vom putea pune un pariu de acest tip care va fi formata din doua pariuri combinate, care se difera doar prin selectiile respective. Mai mult putem introduce pe bilet mai multe evenimente cu selectii duble, combinatia primita dublanduse.

Efectuarea unui pariu cu posibilitati multiple. Efectuarea unui pariu cu posibilitati multiple nu se difera de procedura efectuarii unui pariu in sistem. Doar accesand biletul de pariu multiplu putem alege combinatia dorita si introducand miza pariului o putem finaliza.
  • Pariuri in sistem cu banca.
In cazul pariurilor in sistem cu banca putem alege de pe biletul pariului o selectie, un eveniment care va fi prezenta pe fiecare pariu combinat, aceasta selectie fiind banca pariului.  Pentru a realiza un castig selectia inclus in banca trebuie sa fie castigatoare. In caz contrar vom pierde toate pariurile combinate si evident si pariul in sistem. Acest tip de pariu poate sa fie una foarte profitabila doar in cazul in care includem in baca cele mai sigure selectii cu grad de risc minim. Pariurile de acest tip reduce costurile insa implica un risc mai mare de a pierde pariul.     

De exemplu la un pariu cu 5 evenimente poti introduce una si cea mai sigura in banca, ramanand astfel un pariu in sistem cu 4 selectii, fiecare combinatie de pariuri sport incluzand meciul din banca.
 
Efectuarea unui pariu in banca . Efectuarea unui astfel de pariu este una aproape identica cu una in sistem normal, numai ca aici trebuie sa accesam sectiunea "Cu banca" sau "Bankers", care de obicei este situata in dreptul titlului "Pariu System", si sa bifam selectia pe care dorim sa-l introducem in banca. Dese ori pariurile in sistem cu banca pot fi efectuate schimband tipul biletului de pariu din Standard in Bankers. 
 
Vezi si: