Sisteme de pariuri modificate

Cel mai cunoscut sistem de pariuri este sistemul Martingale numit si in randul pariorilor sistemul progresiei. Acest sistem este una foarte simpla, aproape perfecta care ofera jucatorului profituri garantate, esenta sistemului fiind dublarea mizei dupa fiecare pariu pierdut. Totusi acest sistem nu ia in considerare ca detinem fonduri limitate, riscul pariurilor crescand exponential. Sisteme modificate:
  • Metoda lui Whittaker.
Sistemul de progresie a lui Whittaker este un sistem des folosit la cazinou, mai ales la roulette la pariuri de tip par/impar sau rosu/negru. Metoda lui Whittaker este o forma al sistemului Martingale, cu diferenta ca dupa un pariu pierdut miza urmatorului pariu este egala cu suma mizelor de la pariul prezent si cel anterior (miza ultimelor doua pariuri), reusind sa incetineasca astfel progresia mizei dupa o serie de pariuri pierdute. De exemplu folosind acest sistem daca reusim sa castigam fiecare pariu progresia mizelor va arata in felul urmator: 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1...; in timp ce cu numai pariuri pierdute progresia va arata astfel: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34...Dupa fiecare pariu castigator incepem seria de la inceput, atentie insa pentru ca acest sistem nu garanteaza profit ca si in cazul sistemului Martingale.
  • Metoda lui D'Alembert.
Spre deosebire de sistemul lui Martingale in aceasta metoda dupa fiecare pariu pierdut miza este ridicata cu doar o unitate, in timp ce dupa fiecare pariu castigat miza urmatorului pariu va scada cu o singura unitate, dar nici o data sub nivelul pariului initial. Avantajul acestui sistem este ca probabil nu vom pierde toti banii nici dupa o serie negativa de durata, dezavantajul fiind ca intreruperea seriei negative nu garanteaza recastigarea sumelor pierdute.

Metoda lui D'Alembert are are o multime de variante, in care mizele dupa pariuri pierdute cresc cu o anumita parte si scad cu un alt procentaj dupa pariuri castigate. De exemplu putem opta pentru un astfel de sistem in care la pierdere ridicam miza cu 50% si scadem cu 20% dupa castig, tinand astfel un echilibru relativ intre pierderi si castiguri.
  • Metoda Americana.
Metoda American este un sistem de pariu extrem de simplu care se bazeaza pe logica ca un pariu castigator sterge pierderile de la 2 pariuri pierdute. Mai exact in cazul in care am pierdut doua pariuri consecutive trebuie sa efectuam un pariu cu o miza care permite sa recastigam pierderile acumulate. In cazul in care seria negativa se prelungeste continua sa joci cu astfel de mize pana cand nu castigi.
  • Metoda olandeza.
Metoda de pariu olandez prezinta un sistem interesant in care pierderile de la un pariu sunt sterse de urmatorul pariu cu o miza de o unitate mai mare decat pierderile. De exemplu in cazul in care pierdem primul nostru pariu de 1 euro, conform sistemului vom miza 2 euro, apoi 3, 4, 5 si asa mai departe. Avantajul acestui sistem este ca in cazul unor serii negative mai scurte vom reusi sa recuperam pierderile si sa obtinem un profit.
  • Metoda bugetului grupat.
Pentru a aplica aceasta metoda bugetul de pariu trebuie grupat in cateva grupe valorice. De exemplu in cazul in care avem la andemana un buget de 100 Ron putem sa forma 4 grupuri valorice: prima grupa cu 10 pariuri cu mize de 1 Ron, grupa 2 cu 10 pariuri cu mize de 2 Ron, grupa 3 cu 10 pariuri cu mize de 3 Ron si grupa 4 cu 10 pariuri cu mize de 4 Ron. Vom incepe sa jucam cu mize din prima grupa, iar daca pierdem toti banii din aceasta grupa vom lua mizele din grupa a doua pana cand nu vom obtine un profit. Vom urca in grupe dupa fiecare grupa pierduta in totalitate pana cand nu vom obtine un profit. Avantajul acestui sistem este ca vom pierde valoarea bugetului doar dupa serii lungi de pierderi consecutive.     
  • Metoda Paroli.
Sistemul Paroli este opusul sistemului Martingale, un sistem de progresie pozitiva in care vom ridica miza dupa fiecare pariu castigator si vom reduce valoarea acestuia dupa fiecare pierdere. Dupa opinia multora acest sistem este una mult mai aplicabila in practica decat sistemul Martingale, oferind castiguri substantiale dupa serii pozitive, reducand pierderile dupa serii negativa.
  • Metoda pariurilor definite.
Aceasta metoda are la baza un sistem de progresie care presupune efectuarea pariurilor cu mize calculate, oferind in cazul unui castig recastigarea totala al pierderilor acumulate si obtinerea unui profit prestabilit. In cazul in care folosim acest sistem miza pariului trebuie calculata prin relatia: (pierderile acumulate + profit)/(cote-1). Avantajul metodei pariurilor definite este ca pierderile sunt controlate cu exactitate, excluzand astfel pariurile efectuate haotic. 
Vezi si: