Sisteme si strategii de pariuri sportive


Pentru imbunatatirea eficientei in plasarea pariurilor, pentru maximalizarea veniturilor provenite din pariuri sportive iti prezentam cateva sisteme si recomandari de luate in seama. Aceste sisteme sunt des folosite la pariuri fotbal.
  1. Pariuri planificate.
In primul rand pentru a avea succes in pariuri sportive, este extrem de important sa efectuam pariuri dupa un plan bine definit. Astfel de la bun inceput este recomandat sa determinam un buget alocat pariurilor pe o perioada de timp bine definit, sa efectuam pariuri doar din valoarea acestuia si sa planificam foarte exact scopul, adica nivelul de buget unde vom efectua retragerea. Deasemenea este indicat sa planificam cat suntem dispusi sa pierdem pe o anumita perioada, limita peste care nu trecem. Chiar daca jucam simultan la mai multe case de pariuri online este recomandat sa tinem evidenta unui buget global.  

De exemplu avem la dispozitie un buget de 1000 Ron si depunem bani la 2 dintre cele mai bune case de pariuri online, criteriul dupa care alegem agentia fiind payout-ul in medie. La fiecare dintre agentii online scopul, adica balanta de bani reali pe care dorim  sa o atingem, este de 800 Ron.
  1. Planul miza.
Una dintre cele mai des intalnite greseli la pariuri sportive este faptul ca pariorii joaca haotic cu mize a caror valoare cunoaste fluctuatii mari. Este recomandat sa pariem cu mize unitare chiar daca trebuie sa avem in vedere si sansa de reusita a fiecarei selectii in momentul in care determinam miza pariului. Este recomandat sa determinam cu exactitate mize unitare pentru diferite selectii cu sanse diferite.

De exemplu o unitate de miza va avea o valoare de 10 Ron, iar marimea mizei va fi intre 1-5, depinzand de sansa selectiilor. In acest caz cel mai mic pariu va avea o miza de 10 Ron in timp ce miza maxima va fi de 50 Ron.
  1. Criteriul Kelly.
Aceasta teorie este unul dintre cele mai bune strategii de pariuri sport pe termen lung la pariuri, chiar daca nu ofera reteta magica. Criteriul lui Kelly este o formula folosita sa determina marimea optima la mizei pentru anumite pariuri in serie. Esenta teoriei este ca cota oferita si sansa selectiei de reusita pot determina in functie de buget marimea optima al mizei. Chiar daca acest criteriu nu garanteaza succesul este o strategie de pariuri sportive care poate optimiza foarte mult pariurile efectuate.

Formula: fractie din valoarea bugetului = (cota neta oferita x sansa de reusita) - sansa de a pierde / cota neta. Cota neta poate fi calculata astfel: cota - 1.  

Exemplu. Daca la un eveniment sportiv sansa de reusita al unei selectii este de 60% in timp ce cota oferita este de 2,00 atunci miza optima va avea o valoare de (1 x 0,60) - 0,40/1 = 0,20 deci 20%.
  1. Sistemul Martingale.
Sistemul Martingale este un sistem, o strategie bine cunoscuta de majoritatea pariorilor, pentru ca chiar daca este singura strategie perfecta este si una dintre cele mai simpliste. Esenta sistemului este ca in cazul in care dublam miza pariului dupa fiecare pariu pierdut dupa o perioada vom obtine un profit sigur. Acest sistem de pariuri fotbal provine din lumea cazinoului dar poate fi folosita la fel de bine si la pariuri sportive. Sistemul este una perfecta doar in teorie, unde avem la dispozitie un buget nelimitat, insa in realitate este unul dintre cele mai deficitare strategii. Avand in vedere ca nu avem la dispozitie un astfel de buget nelimitat si ca miza pariurilor creste exponential putem dea seama cat de greu este sa castigam folosind aceasta strategie.

Exemplu. Punem un pariu cu o miza de 1 Euro si pierdem, dublam miza la pariul urmator dar pierdem din nou, dublam valoarea mizei anterioare si castigam. Astfel daca la fiecare pariu am pariat la o cota de 2 cu mize totale de 7 Euro reusim sa castigam 8 Euro, realizand un profit de 1 Euro.
  1. Sistemul mizei fractionale.
Un alt sistem de succes care este des folosit de pariori circumspecti este sistemul mizelor fractionale. Esenta sistemului este ca pariorii efectueaza in mod consistent pariuri a caror miza este o anumita fractie a bugetului. Acest sistem ofera pariorului o siguranta deosebita avand in vedere ca miza pariurilor scade proportional cu valoarea bugetului, astfel chiar si dupa o serie de mai multe pariuri pierdute putem micsora pierderile. Singura problema al sistemului este ca nu ia in considerare probabilitatea selectiilor.

Exemplu. Optam pentru o miza fractionala de 2% din valoarea bugetului, al carui valoare este de 100 Ron. La primul nostru pariu cu o cota de 2,00 vom miza 2 Ron (2% din 100 Ron). Daca pariul este castigator valoarea bugetului creste la 102 Ron astfel la urmatorul pariu valoarea mizei va fi de 2,04 Ron (2% din 102 Ron).
  1. Acuratetea predictiei.
O alta strategie de luat in seama este sistemul de pariuri sportive care are la baza ei acuratetea predictiei. Daca folosim un astfel de sistem miza pariului depinde de cota oferita si de estimarea noastra facuta in ceeace priveste acuratetea predictiei. Pentru a estima acuratetea predictiei trebuie sa luam in considerare doua aspecte: in primul rand ultimele 10 partide directe dintre cele doua combatante si o estimare in care trebuie sa decidem ca echipa, calul, competitorul ales din 10 incercari de cate ori ar putea castiga intrecerea.

De exemplu in cazul in care suntem de parere ca o echipa ar castiga din 10 partide cu adversarul sau direct 7 si echipa respectiva a castigat ultimele 7 confruntari, atunci putem vorbi despre o predictie destul de sigura. In acest caz depinzand de bugetul alocat si de cota oferita putem miza pe selectia respectiva o suma de 5-10% mai mare decat la pariuri cu acuratete de doar 50-60%.

Recomandare.
Cea mai mare si des intalnita greseala facuta de pariori este incercarile rapide de acoperire al pierderilor. In aceste situatii pariorul dupa o serie de mai multe pariuri piedrute risca mult mai mult incercand sa recastige tot ce a pierdut. Sfatul nostru este sa fi totdeauna consecvent planului prestabilit, sa pariezi cu mize bine structurate sa joci pariuri sportive folosind o anumita strategie pe care l-ai testat inainte.

Vezi si: