Tipuri de pariuri la fotbal - Ca sa fim parior de succes in primul rand trebuie sa intelegem foarte bine cum putem efectua pariuri, ce posibilitati de tipuri avem. Pe aceasta pagina incercam sa prezentam si sa explicam cum functioneaza cele mai populare tipuri de pariuri la fotbal.

 • Pariuri traditionale de rezultat final sau rezultatul la pauza. La acest tip de pariu traditional trebuie sa ghicim rezultatul final al partidei, adica rezultatul dupa timpul regulamentar. La un astfel de pariu avem 3 optiuni: victorie gazde (1), egal (x), victorie oaspeti (2.). Majoritatea pariurilor iau in considerare evenimentele din cele 90 de minute al jocului regulamentar plus timpul suplimentar acordat de arbitru pentru schimbari si accidentari, excluzand prelungirile (2x15 min) si timpul de la loviturile de departajare. Deasemenea un pariu cu trei posibilitati este pariuri pe rezultatul primei reprize, unde trebuie sa ghicim reultatul inregistrat la finalul primei reprize.
 • Pariuri sansa dubla. Cu ajutorul pariurilor de tip sansa dubla avem posibilitatea sa mizam pe doua selectii de rezultat final la aceeasi meci, astfel castigand pariul la doua rezultate diferite. La o partida de fotbal avem 3 optiuni de pariuri sansa dubla: 1x - echipa gazda castiga sau egal, x2 - echipa oaspete castiga sau egal, 12 - gazdele sau oaspetii castiga meciul.
 • Pariuri acumulator. Un pariu de tip acumulator reprezinta un pariu alcatuit din mai multe selectii, toate fiind prezente pe un singur bilet de joc. Acest tip de pariu ofera sansa pariorilor sa realizeze castiguri substantiale cu mize minime, dar numai in cazul in care toate selectiile sunt reusite.
 • Pariuri total goluri (sub / peste). La acest tip de pariu foarte popular trebuie sa ghicim ca numarul total al golurilor marcate va fi sub sau peste o anumita valoare stabilita, deci o sa avem doua posibilitati de alegere. In mod obisnuit putem paria la total goluri sub sau peste 2.5, dar de multe ori avem posibilitatea pariurilor de total goluri la variante de 0.5, 1.5, 3.5 sau 4.5. Un alt tip de pariu asemanator este pariul de tip total goluri par / impar, unde deasemenea avem doua posibilitati: par si impar, fiind luate in considerare numarul total al golurilor.
 • Pariuri scor corect. La acest tip de pariu trebuie pronosticat rezultatul final, adica scorul final al partidei, inregistrat la finalul timpului regulamentar. Scorul corect este formata din numarul golurilor marcate de echipa gazda si numarul golurilor marcate de echipa oaspete. La acest tip de pariu avand in vedere multitudinea mare de posibilitati putem beneficia de cote mari si de probabilitati mici.
 • Pariuri pauza / final si pauza sau final. La aceste tipuri de pariuri trebuie sa pronosticam atat rezultatul inregistrat la pauza cat si cel de la finalul partidei. In cazul acestor pariuri avem de fiecare data 9 posibilitati, cotele oferite fiind pe masura probabilitatiilor. Daca in cazul pariurilor pauza / final pentru castig trebuie sa ghicim atat rezultatul la pauza cat si cel de la finalul partidei, atunci la pariuri pauza sau final pentru un castig este de ajuns sa ghicim doar unul dintre pariuri. De obicei cel mai bine este cotata combinatia 1 / 2 sau 2 / 1, cand unul dintre echipe intoarce rezultatul, situatie mai des intalnita la echipe puternice.
 • Pariuri pe marcatorul primului gol. La acest tip de pariu trebuie pronosticat primul marcator al partidei, excluzand de aici autogolurile. In cazul in care mizam ca marcator pe un jucator care ramane rezerva tot meciul sau intra dupa marcarea primului gol, miza de obicei este rambursata, dar inainte de pariu trebuie sa verificam conditiile unor astfel de pariuri la agentia unde efectuam pariul respectiv. Loviturile de departajare in mod normal sunt considerate valide pentru marcatorul primului gol, astfel merita sa mizam pe jucatori care executa des penaltiuri. Deasemenea putem paria doar pe marcatorul unui gol din timpul regulamentar sau pe ultimul marcator la partidei.
 • Pariuri each way pe marcatorul primului gol. O varianta imbunatatita al pariului pe primul marcator la unui meci este acest pariu each way, unde jumatate din miza va fi pariata pe primul marcator, iar cealalta jumatate pe jucatorul care va inscrie primul, al doilea sau al treilea gol al partidei. Avand in vedere ca acest tip de pariu mareste cu mult sansele de reusita, in ultimul timp a devenit un tip de pariu tot mai popular.
 • Pariuri egalitate nici un pariu. Esenta acestui pariu este ca la rezultat de egalitate miza pariata este rambursata, deci vom miza doar pe castigatorul partidei fara ca rezultatul de egalitate sa fie una necastigatore pentru pariu.
 • Pariuri handicap asiatic. Pariurile de tip handicap asiatic sunt dintre cele mai populare optiuni de pariere, pentru ca ofera sanse multiple de reusita. Acest tip de pariu presupune ca unul dintre echipe incepe partida cu un handicap de gol, goluri. Chiar daca la prima vedre pariurile de acest tip par a fi unele destul de complicate, in realitate sunt pariuri combinate cu reguli bine definite. Pentru intelegerea acestui tip de pariu viziteaza pagina noastra Asian Handicap.
 • Pariuri Scorecast. Acest tip de pariu combina un pariu pe primul marcator al partidei cu un alt pariu pe scorul corect al partidei. Scorecast este un pariu multiplu unde pentru a realiza un castig trebuie sa ghicim atat scorul corect al partidei cat si primul marcator. Daca jucatorul ales nu intra in timpul desfasurarii jocului sau intra dupa inscrierea primului gol miza pariului va fi rambursata.
 • Pariuri Matchcast. Matchcast este un pariu multiplu care contine doua pariuri simple efectuate pe marcatorul unui gol inscris oricand si un alt pariu pe rezultatul final al partidei respective. Daca jucatorul ales pentru pariul marcator nu incepe meciul, atunci pariul va fi validat ca un pariu simplu pe castigatorul meciului.
 • Pe langa acesti tipuri de pariuri putem paria la fotbal pe: prima echipa marcatoare, diferenta de gol, repriza cu mai multe goluri, numarul cornerelor, jucatorul avertizat sau pe alte tipuri de pariuri interesante.
Vezi si: