Tipuri de pariuri sportive - pe aceasta pagina iti prezentam cele mai cunoscute si populare tipuri, optiuni de pariuri sport.

1. Pariuri standard

Pariul standard este cel mai simplu optiune de pariere, cu ajutorul careia jucatorul poate sa mizeze pe castigatorul sau rezultatul final unei curse, partide, competitii. Case de pariuri sportive ofera cote pentru fiecare castigator, echipa, rezultat posibil, cota pariului aratand cat castigam in cazul in care ghicim rezultatul. Castig = miza * cota.

Exemplu. Mizam 10 Euro pe victoria Stelei in derby-ul cu Dinamo, selectia fiind cotata la 2,4. In cazul in care Steaua castiga meciul incasam 10 Euro x 2,4 adica 24 Euro.

2. Pariuri sportive Each-way

Un pariu each way este un tip de pariu special, folosit des la pariuri pe curse de cai, curse de caine dar si la fotbal, tenis sau golf. Un astfel de pariu in realitate reprezinta doua pariuri separate care sunt prezente pe un singur bilet. Daca setam la un astfel de pariu o miza de exemplu 10 Euro, vom plati pana la urma 20 de Euro, fiind vorba despre doua pariuri simultane efectuate pe aceeasi eveniment.

Pariul each-way contine un pariu standard, efectuat de exemplu pe castigatorul unei curse de cai si una de interval, unde competitorul ales de noi trebuie sa termine cursa pe un loc fruntas. Coeficientul adica cota pariului secund este o fractie din cota pariului E/W, fractia fiind expusa la fiecare pariu de acest tip.

Sa luam un exemplu concludent. Gasim in oferta unei case de pariu online la sectiunea fotbal un pariu de tip each-way 1/5 1,2,3 pentru echipa FC Liverpool, cota oferita fiind de 15,00. Daca acceptam pariul de mai sus: cu primul nostru pariu vom miza pe faptul ca Pool castiga campionatul, selectie pentru care se ofera o cota de 15,00, iar cu pariul secund vom miza pe faptul ca Liverpool va termina campionatul pe podium, selectie cotata la 15,00 ori 1/5, adica 3,00. Cele doua pariuri sunt luate separat, astfel putem castiga cu doar unul dintre cele doua.

3. Pariuri lay

In cazul agentiilor betting exchange pe langa cotele normale de back sunt oferite si unele cote de tip lay. Aceste cote lay sunt oferite de alti pariori care mizeaza pe faptul ca selectia respectiva va fi necastigatoare. A paria lay inseamna de a miza impotriva selectiei respective. Deci cotele sunt oferite de alti pariori (ei pariaza lay) dar pot fi acceptate de orice parior inregistrat la betting exchange.

Pariurile lay ne da posibilitatea sa devenim bookmakeri, sa oferim cote si sa realizam profituri precum acestia. Chiar daca suna foarte bine inainte sa pariezi in acest fel studiaza foarte bine acest tip de pariu.

Exemplu de pariu lay. Suntem de parere ca Cfr Cluj nu castiga partida de acasa cu Poli Timisoara. Astfel oferim o cota de 2,00 pentru vicotria gazdelor asumand un risc de pana la 200 Ron (miza pariului nostru). Putem accepta pariuri in valoare de 100 Ron avand in vedere miza si cota oferita. Evident in cazul in care CFR Cluj nu castiga noi obtinem un profit de 100 Ron, riscand 200 Ron.

Exista multe alte tipuri de pariuri sport specifice, folosite indeosebi in anumite sporturi. De exemplu la cursele de cai sunt des folosite tipul de pariu: Tricast, Trixie, Patent, Lucky 15, Canadian, Heinz, Goliath in timp ce la pariuri fotbal cele mai populare tipuri de pariuri sunt: primul gol, total goluri, scor corect, etc.
 
Vezi si: