Cote la pariuri sportive – Pe aceasta pagina incercam sa explicam ce sunt cotele si in relatie sunt cu sansele evenimentelor.

Ce sunt cotele?

Cotele sunt reflectii numerice al sanselor procentuale determinate de case de pariuri online, mai simplu cotele reprezinta sansa posibilitatilor. Sansa de realizare a unui eveniment este o referie procentuala, care indica o posibilitatea relativa. De exemplu la aruncarea unei monede sansele pentru cap si pajura sunt egale de 50%, cele doua posibilitati avand cumulativ o sansa de 100%. La acest exemplu agentiile de pariuri sportive ar oferi cote egale, sub cota absoluta, pentru ambele selectii.

La orice eveniment sportiv fiecare posibilitate are o sansa relativa, iar cotele sunt de fapt interpretarea acestor sanse. La majoritatea caselor de pariuri online putem alege din mai multe tipuri de cote, cele mai cunoscute fiind: cote decimale, cote fractionale, cote americane. In cazul in care vrei sa citesti mai mult despre aceste tipuri de cote acceseaza pagina Cote pariuri.

Unde putem paria la cele mai bune cote? Cote TOP la pariuri fotbal!

Fara dar si poate valoarea medie a cotelor reprezinta o parte importanta al pariurilor de succes. Sunt case de pariuri sportive care ofera cote mult mai mari decat majoritatea agentiilor concurente, chiar daca marimea cotelor la fiecare agentie de pariuri sportive variaza in functie de evenimente. In medie cele mai bune cote la pariuri sportive ne ofera Pinnacle Sports, Unibet sau Bet365.

Sunt agentii de pariuri online care ofera cote uriase la anumite optiuni de pariuri sau la anumite tipuri de selectii. Astfel Interwetten este imbatabil la pariuri efectuate pe favoritele partidelor de fotbal, Tobet este regele cotelor oferite la pariuri pe evenimente la campionate din Estul europei, iar Gamebookers sau PartyBets ofera cele mai bune cote la pariuri de tip total goluri sub/peste. In general si Bet365 este o agentie care ofera in medie cote foarte mari.

O alta posibilitate unica sa efectuam pariuri sport la cele mai bune cote este sa jucam la agentii de betting exchange, unde alti pariori ofera cote. Cea mai buna agentie de acest tip este Betfair, unde cotele oferite la betting exchange sunt cu 10-20% mai mari decat la o agentie obisnuita.

Payout sau calitatea cotelor la pariuri sport

Calitatea unui bookmaker depinde si de payout-ul in medie pe care le ofera. Payout-ul in medie ne arata profitul marginal cu care o agentie lucreaza, intotdeauna valoarea acestuia fiind sub 100%. Cu cat este mai mare valoarea medie al acestuia cu atat sunt mai bune cotele oferite, cu atat putem considera agentia respectiva mai buna la acest aspect. Daca la un eveniment anume payout-ul calculat luand in considerare cele mai mari cote de pe piata pariurilor online, este mai mare de 100% putem vorbi despre pariuri sigure, unde daca punem pariuri sport pe fiecare posibilitate vom obtine beneficii garantate.

Forme de cote:

In cazul pariurilor clasice putem vorbi despre pariuri la cote fixe. In acest caz efectuand un pariu la o cota fixa, vei paria o anumita miza impotriva bookmakerului si vei putea castiga valoarea mizei multiplicata cu aceasta cota. Forme de cota fixa:

Cote lay. In cazul pariurilor la agentii betting exchange pariorii care joaca rolul unui bookmaker, ofera cote lay la o anumita selectie. Pariorul care ofera cota lay, risca o anumita suma de bani, Betfair garantand plata castigurilor eventuale.

Cote scurte. Aceasta forma de cota indica o selectie cu o sansa de reusita destul de mare, oferind un castig relativ mic fata de miza pariata. Valoarea cotelor scurte este sub 2,00.

Cote largi. Aceata forma de cota indica o selectie cu sanse mici de a castiga, oferind castiguri substantiale fata de valoarea mizei. Valoarea cotelor largi este peste 2,00.

Best-Pariuri in colaborare cu site-ul Oddsportal pune la dispozitia pariorului un serviciu gratuit de comparare al cotelor la pariuri sportive, prezentand astfel cele mai mari cote de piata pariurilor la cele mai importante evenimente sportive. Deasemenea pe langa afisarea celor mai mari cote, pariorul poate afla numele agentiei de pariuri sportive care ofera aceasta cotatie. Programul afiseaza cele mai mari cote la cele mai importante evenimente sportive, oferind comparari de cote la fotbal, tenis, baschet sau handbal.

Atentie acest serviciu gratuit de comparare al cotelor analizeaza datele de la peste 50 de case de pariuri online, afisand mai multe agentii care ori nu accepta jucatori din Romania ori nu ofera bonusuri pentru clienti din aceasta tara.

Bursa cotelor este o forma speciala de pariu sportive online, prin care punem pariuri impotriva altor pariori, nu ca la pariuri obisnuite unde mizam impotriva caselor de pariuri online. Bursa cotelor de fapt se aseamana foarte mult cu bursa de valori, unde pretul se schimba in functie de cerere si oferta. Bursa cotelor este o oportunitate extraordinara pentru pariori. Sa vedem cum putem juca la bursa cotelor…

Cum incepi?

Primul pas este sa deschizi un cont la o agentie de pariuri online care ofera sansa de a juca la acest tip de pariuri. Sunt doar cateva case de pariuri care ofera aceasta oportunitate unica prin care poti deveni bookmaker, poti oferi cote la diferite meciuri, evenimente. Daca deschizi cont la un astfel bookmaker ai sansa sa creezi cotele tale si sa inviti alti jucatori sa puna pariuri pe evenimente la care oferi cote specifice. Pentru acest serviciu casele de pariuri online retin din valoarea castigurilor o parte de 5 – 10%.

Fara dar si poate Betfair este cea mai buna alegere daca doresti sa joci la bursa cotelor. Betfair retine din valoarea castigurilor doar un comision de 5%, in timp ce la o agentie obisnuita marja de profit este in medie de peste 10%. Avand in vedere aceasta diferenta evidenta, putem constata ca Bursa cotelor este o oportunitate extraordinara. Totusi exista o agentie de pariuri sportive la care payout-ul este mult mai mare decat la agentii obisnuite, la Pinnaclesports cotele sunt extraordinar de mari, astfel aici marja de profit cateodata este sub 5%.

Dupa ce ai un cont la Betfair la bursa cotelor poti alege sa fii un bookmaker sa sa fii un parior obisnuit.

Atentie. Inainte sa joci pe bani reali la bursa cotelor de la Betfair trebuie sa intelegi cu exactitate cum functioneaza acest tip de pariu. Citeste cu atentie informatiile oferite de Betfair despre acest tip de pariu accesand sectiunea “Help”. In cazul in care alegi sa joci la bursa pariurilor ca un parior obisnuit, ai un avantaj foarte mare, pentru ca cotele gasite aici sunt mult mai mari decat cele gasite la bookmakeri obisnuiti. Insa daca alegi sa joci la bursa cotelor ca o agentie si inca nu intelegi foarte bine fenomenul, atunci poti pierde o gramada de bani.

Experesii cheie intalnite la bursa cotelor:

Punter: este persoana care pariza in mod obisnuit.

Bookmaker: este jucatorul care ofera, creaza cotele.

Lay: Lay inseamna de a oferi cote. La bursa cotelor daca alegi sa actionezi ca o agentie de pariuri sportive trebuie sa oferi cote, vei oferi cote pe selectii care crezi ca sunt necastigatoare. A paria la o selectie pe optiunea Lay, inseamna ca vei miza pe faptul ca selectia respectiva va fi grestita.

Back: inseamna ca pariezi normal pe un eveniment la care alti jucatori ofera cote, astfel daca pariul este castigator vei castiga valoarea mizei * cota oferita, din care 5% este comisionul platit la Betfair.

Order: Poti publica prin bursa cotelor o cerere de pariu, cu cota si miza la care esti de acord sa efectuezi pariul respectiv, iar cand apare o oferta cu un astfel de cota Betfair iti pune automat pariul respectiv.

Cum poti actiona cu succes ca o agentie de pariu?

Hai sa vedem cu ajutorul unui exemplu cum poti actiona ca o agentie. Inainte de toate trebuie sa gasesti un eveniment sportiv la care ai o predictie destul de sigura. De exemplu la pariuri fotbal esti de parere ca CFR Cluj nu va castiga meciul de pe teren propriu cu Otelul Galati. Dupa ce ai analizat cotele de la Betfair (unde pana la momentul analizei pentru victoria gazdelor este oferit o cota de 1,6) pentru acest meci, trebuie sa creezi cotele tale si valoarea maxima a pariurilor acceptate. Sa spunem ca vei oferi cote de 1,7 pentru victoria clujenilor si vei accepta pariuri maxim in valoare de 200 Euro. In final publici oferta ta de lay si astepti pariurile.

Avand in vedere ca vei oferi cote mult mai mari decat o agentie obisnuita, in scurt timp vei observa ca cineva sau mai multi pariori au acceptat oferta ta si au pariat pe victoria clujenilor in valoare de 200 Euro. Dupa incheierea partidei, daca CFR Cluj castiga meciul, asta inseamna ca vei pierde 1,7 * 200Euro – 200Euro, adica 140 de Euro. Daca CFR nu castiga meciul vei avea un castig de 200Euro, minus comisionul de 5% retinuta de Betfair.

Cu siguranta insa in practica bursa cotelor este un tip de pariu mult mai complicat si mai interesant. De exemplu poate ca vei oferi un pariu lay cu o cota la care nimeni nu va accepta oferta ta. In astfel de cazuri esti nevoit sa ridic cota oferita. Sau poate sa vine un order la o cota mai mare unde inca consideri ca merita sa accepti oferta. Jucand la bursa cotelor poti castiga foarte mult dar poti si pierde o gramada de bani.

Cum poti pune pariuri back?

Sa pui pariuri de tip back, adica pariuri normale cu cote oferite de alti jucatori, este foarte simplu. Daca vrei sa pui un pariu pe un eveniment, de exemplu vrei sa pui pe victoria lui CFR Cluj in meciul cu Otelul si casa de pariu unde ai cont ofera cota mica pentru aceasta selectie, atunci poti alege sa joci la bursa cotelor, unde cotele in majoritatea cazurilor sunt mai mari. Procedura unui pariu de tip Back este una foarte simpla: dupa ce ai ales evenimentul dorit si ai ales la ce cota, oferta vrei sa optezi, trebuie doar sa introduci miza pariului si sa astepti rezultatul evenimentului.

Insa Bursa cotelor iti ofera si alte posibilitati. In cazul in care nu esti multumit nici de cotele oferite la bursa cotelor poti pune un order cu specificarea mizei si a cotei la care accepti sa pui pariul. In momentul in care apare cineva cu o oferta care accepta conditiile tale, atunci pariul va fi efectuat. De exemplu tu plasezi un order la victoria Clujului la o cota de 1,8, la o valoare de 300 Euro si apare un jucator care accepta oferta ta pana la 100Euro, atunci pariul tau va fi plasata in valoare de 100 Euro si restul order-ului ramane valabil pana cand nu apare un alt bookmaker care accepta conditiile tale.

Bursa cotelor este o oportunitate buna insa la acest tip de pariu trebuie sa efectuam pariuri sportive intr-un mod mai prudent, avand in vedere ca riscul este una foarte mare in contrast cu posibile beneficii.