Cel mai cunoscut sistem de pariuri este sistemul Martingale numit si in randul pariorilor sistemul progresiei. Acest sistem este una foarte simpla, aproape perfecta care ofera jucatorului profituri garantate, esenta sistemului fiind dublarea mizei dupa fiecare pariu pierdut. Totusi acest sistem nu ia in considerare ca detinem fonduri limitate, riscul pariurilor crescand exponential. Sisteme modificate:

Metoda lui Whittaker.

Sistemul de progresie a lui Whittaker este un sistem des folosit la cazinou, mai ales la roulette la pariuri de tip par/impar sau rosu/negru. Metoda lui Whittaker este o forma al sistemului Martingale, cu diferenta ca dupa un pariu pierdut miza urmatorului pariu este egala cu suma mizelor de la pariul prezent si cel anterior (miza ultimelor doua pariuri), reusind sa incetineasca astfel progresia mizei dupa o serie de pariuri pierdute. De exemplu folosind acest sistem daca reusim sa castigam fiecare pariu progresia mizelor va arata in felul urmator: 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1…; in timp ce cu numai pariuri pierdute progresia va arata astfel: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34…Dupa fiecare pariu castigator incepem seria de la inceput, atentie insa pentru ca acest sistem nu garanteaza profit ca si in cazul sistemului Martingale.

Metoda lui D’Alembert.

Spre deosebire de sistemul lui Martingale in aceasta metoda dupa fiecare pariu pierdut miza este ridicata cu doar o unitate, in timp ce dupa fiecare pariu castigat miza urmatorului pariu va scada cu o singura unitate, dar nici o data sub nivelul pariului initial. Avantajul acestui sistem este ca probabil nu vom pierde toti banii nici dupa o serie negativa de durata, dezavantajul fiind ca intreruperea seriei negative nu garanteaza recastigarea sumelor pierdute.

Metoda lui D’Alembert are are o multime de variante, in care mizele dupa pariuri pierdute cresc cu o anumita parte si scad cu un alt procentaj dupa pariuri castigate. De exemplu putem opta pentru un astfel de sistem in care la pierdere ridicam miza cu 50% si scadem cu 20% dupa castig, tinand astfel un echilibru relativ intre pierderi si castiguri.

Metoda Americana.

Metoda American este un sistem de pariu extrem de simplu care se bazeaza pe logica ca un pariu castigator sterge pierderile de la 2 pariuri pierdute. Mai exact in cazul in care am pierdut doua pariuri consecutive trebuie sa efectuam un pariu cu o miza care permite sa recastigam pierderile acumulate. In cazul in care seria negativa se prelungeste continua sa joci cu astfel de mize pana cand nu castigi.

Metoda olandeza.

Metoda de pariu olandez prezinta un sistem interesant in care pierderile de la un pariu sunt sterse de urmatorul pariu cu o miza de o unitate mai mare decat pierderile. De exemplu in cazul in care pierdem primul nostru pariu de 1 euro, conform sistemului vom miza 2 euro, apoi 3, 4, 5 si asa mai departe. Avantajul acestui sistem este ca in cazul unor serii negative mai scurte vom reusi sa recuperam pierderile si sa obtinem un profit.

Metoda bugetului grupat.

Pentru a aplica aceasta metoda bugetul de pariu trebuie grupat in cateva grupe valorice. De exemplu in cazul in care avem la andemana un buget de 100 Ron putem sa forma 4 grupuri valorice: prima grupa cu 10 pariuri cu mize de 1 Ron, grupa 2 cu 10 pariuri cu mize de 2 Ron, grupa 3 cu 10 pariuri cu mize de 3 Ron si grupa 4 cu 10 pariuri cu mize de 4 Ron. Vom incepe sa jucam cu mize din prima grupa, iar daca pierdem toti banii din aceasta grupa vom lua mizele din grupa a doua pana cand nu vom obtine un profit. Vom urca in grupe dupa fiecare grupa pierduta in totalitate pana cand nu vom obtine un profit. Avantajul acestui sistem este ca vom pierde valoarea bugetului doar dupa serii lungi de pierderi consecutive.

Metoda Paroli.

Sistemul Paroli este opusul sistemului Martingale, un sistem de progresie pozitiva in care vom ridica miza dupa fiecare pariu castigator si vom reduce valoarea acestuia dupa fiecare pierdere. Dupa opinia multora acest sistem este una mult mai aplicabila in practica decat sistemul Martingale, oferind castiguri substantiale dupa serii pozitive, reducand pierderile dupa serii negativa.

Metoda pariurilor definite.

Aceasta metoda are la baza un sistem de progresie care presupune efectuarea pariurilor cu mize calculate, oferind in cazul unui castig recastigarea totala al pierderilor acumulate si obtinerea unui profit prestabilit. In cazul in care folosim acest sistem miza pariului trebuie calculata prin relatia: (pierderile acumulate + profit)/(cote-1). Avantajul metodei pariurilor definite este ca pierderile sunt controlate cu exactitate, excluzand astfel pariurile efectuate haotic.

Oare exista sistemul perfect la pariuri sportive online?

Daca esti pasionat de pariuri sportive cu siguranta ai auzit deja multe povesti cu oameni care au inventat sistemul perfect la pariuri, un sistem care iti garanteaza castiguri uriase. Cu siguranta un astfel de sistem nu exista! Sunt multe strategii bune, chiar foarte bune, insa nici o strategie sau sistem nu iti garanteaza ca vei castiga. Sfatul nostru este sa nu mai crezi in site-uri care pentru ceva bani iti promit sisteme imbatabile sau predictii 100% castigatoare.

Fara dar si poate majoritatea pariorilor pierd, dovada acestui fapt este numarul tot mai mare a caselor de pariuri online, offline. Insa sunt si pariori care si pe termen lung castiga, acesti pariori nu numai ca folosesc sisteme dintre cele mai bune, dar sunt consecventi la managementul de bani pe care l-au stabilit de la bun inceput. Agentii de pariuri sportive realizeaza profituri uriase, ei profita dupa pierderile jucatorilor mici, cei care pariaza fara strategie, fara management de bani.

Pe aceasta pagina iti prezentam cel mai bun, perfect sistem dintre toate cele posibile:

Sistemul Martingale.

Sistemul Martingale este cel mai bun sistem din lumea pariurilor si nu numai. Acest sistem nu are la baza o predictie, dar are la baza valoarea mizei. Putem folosi pe acest sistem atat la pariuri sportive cat si la casino. Altfel sistemul acesta este foarte bine si des folosita de catre jucatori la Roulette, mai exact la jocul rosu/negru.

Esenta sitemului Martingale: la pariuri sportive jucatorul dubleaza valoarea mizei dupa fiecare pariu pierdut, astfel la momentul in care va castiga o sa realizeze un venit egal cu valoarea totala al mizelor pana la pariul castigator, plus un profit egal cu valoarea primei mize.

Daca avem fonduri interminabile probabilitatea sa castigam folosind sistemul Martingale este de 1, adica sansele sa castigam este de 100%. Insa avand in vedere ca nu avem la dispozitie bani interminabili trebuie sa analizam foarte bine cum putem folosi sistemul Martingale.

Cum functioneaza?

Nu trebuie sa faci altceva daca folosesti acest sistem decat sa dublezi miza dupa ce pierzi si sa incepi de la inceput daca castigi. De exemplu: punem un pariu cu o cota de 2,00 in valoare de 10 RON. Daca pierdem pariul respectiv punem un alt pariu cu o cota identica de 2,00 insa de data acesta dublam miza la 20RON. Daca pierdem din nou, punem un alt pariu tot cu o cota de 2,00 dar iarasi dublam miza precedenta la 40RON. De data acesta castigam, castigul va fi de 40RON * 2,00 = 80RON, iar pana la acest moment am pus pariuri in valore totala de 10RON + 20RON + 40RON = 70RON. Deci am realizat un profit in valoare de 10RON.

Exemplul de sus ne arata cat de usor este sa castigi cu ajutorul acestui sistem, insa marea problema a sistemului este ca miza dublata dupa fiecare pariu pierdut creste exponential. Astfel daca folosesti acest sistem si vei avea o serie negativa cu cateva pariuri pierdute, poti pierde toti banii tai incredibil de repede. De pilda doar dupa 5 pariuri pierdute in serie, a sasea oara ar trebui sa jucam cu o miza de 320RON ca sa realizam un profit de doar 10RON.

In concluzie, sistemul Martingale este una perfecta daca am avea infinit de multi bani, dar avand in vedere ca asa ceva nu exista trebuie sa fim foarte atenti si cu acest sistem.

Modificari in sistemul Martingale. Cea mai mare problema al acestui sistem este ca valoarea mizei creste exponential, deci pentru ca crestera sa fie mai lenta trebuie sa alegem selectii cu cote cat mai mari, precum pariuri scor corect, pauza/final etc. In aceste cazuri, avand in vedere ca cotele sunt mult mai mari decat 2.00, nu trebuie sa dublam miza dupa fiecare pariu pierdut pentru realizarea profitului unitar. Desigur la aceste selectii cu cote mari seria de pariuri necastigatoare poate sa fie chiar foarte lunga.